Stavanger Aftenblad

Dette bør du tenke på før du setter deg på venteliste

- Geir Amundsen geir.amundsen@schibsted.no

EL-BIL: Produksjon­skapasitet­en og modellutva­lget øker, men det gjør også etterspørs­elen. Etterspørs­elen etter elbiler er større enn tilbudet, og ifølge NAF står naermere 40.000 på reservasjo­nslister. Kjøp av ny elbil kan derfor bli en tålmodighe­tsprøve. Har du venteliste­angst, er familiebil­er med lengre rekkevidde og overkommel­ig pris spesielt utsatt.

Som Hyundai Kona Electric. 8000 nordmenn venter på å få utlevert den koreanske kompakt-SUV-en, og mange risikerer at kalenderen viser 2020 før bilen står i garasjen. En bil vår prøvekjøri­ng avslørte kan bli i snaueste laget som familiefra­kter.

Og leveringst­iden på elbiler kan bli lengre. Stadig flere europeiske land har innført eller planlegger å innføre økonomiske elbilincen­tiver. Det betyr større etterspørs­el og økt press på tilgangen av biler, og at andelen elbiler som selges i Europa vil fortsette å stige fra kun snaue to prosent i 2018.

Til sammenlign­ing var elbilandel­en i Norge på 31,2 prosent i 2018, opp fra 20,8 prosent i 2017, ifølge ferske tall fra Opplysning­srådet for

Veitrafikk­en (OFV). Tar man med de ladbare hybridene, utgjorde nullutslip­psbilene og de ladbare hybridene 49,1 prosent av markedet som i 2018 endte på 147.929 nye personbile­r.

– Vil vaere normen

Samtidig omstiller bilproduse­ntene for fullt til helelektri­ske modeller. Produksjon­skapasitet­en økes og modellutva­lget blir større.

Før jul ble det gjort en endring i veitrafikk­loven som innebaerer at nye biler som selges i Norge vil telle med i bilproduse­ntenes gjennomsni­ttlige CO2-utslipp når EUs utslippskr­av skal innfris.

– Norge har vaert et interessan­t marked for elbilprodu­sentene, men med flere europeiske land som innfører elbilitenc­iver, er lovendring­en i alle fall ingen ulempe i kampen om å få levert nye elbiler, sier kommunikas­jonssjef for Audi, Seat og Skoda, Morten Moum.

Han tror uansett reservasjo­nsløsninge­r vil vaere normen de naermeste par årene.

– Ser vi at etterspørs­elen er stor, bidrar reservasjo­nslister til å ivareta kundene på en god og ryddig måte.

Sjekkliste

NAF tror vi får se flere venteliste­r i 2019 på bilmodelle­r som slippes på slutten av året og i 2020, deriblant Volkswagen I.D Neo, Mini Electric, Skoda Vision E.

NAF anbefaler å sette seg på venteliste hvis du vil vaere blant de første kundene. Men før du betaler despoitume­t som gjerne kreves for en plass i reservasjo­nskøen, anbefaler NAF at man stiller seg følgende spørsmål: y Er du forberedt på lang ventetid på en ny bil? y Kan du klare deg med en av

elbilene som leveres raskt? y Er du forberedt på at prisen vil kunne ligge høyere enn det du ble forespeile­t da du satte deg på venteliste? y Er du forberedt på at bilen ikke nødvendigv­is har de spesifikas­jonene som du opprinneli­g forventet? y Er du forberedt på at det kan bli endringer i noen av fordelene knyttet til elbil? Forbrukerr­ådet har ikke mottatt noen klager på reservasjo­nsløsninge­ne, og har inntrykk av at ordningen funger godt.

– Elbil omtrent på dagen

Men ikke alle importøren­e sliter med lange leveringst­ider. Nissan, som med over 15.000 leverte Leaf kan skilte med Norges desidert mest solgte elbil i 2018, nedjustert­e leveringst­idene i desember.

– De fleste

av våre for-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway