Stavanger Aftenblad

Dansk ekspert med stikk til Norge

-

HERNING: Sander Sagosen avfeier TV3ekspert Joachim Boldsens utspill om at Norge mangler en skikkelig forsvarssj­ef i håndball-VM.

Den tidligere danske landslagsp­rofilen er med i studio under TV3s sendinger.

– Jeg synes Norge mangler en Johnny Jensen, en spiller man ikke ønsker å møte i duell. Ønsker du ikke det, løper du forbi ham. Det gjør det mye lettere for de andre (i forsvaret), sier Boldsen til NTB.

Jensen var sentral på det norske landslaget i mange år fram til 2012-EM, mest kjent for sin fysikk og knalltøffe forsvarsst­il.

Jensen skygget ikke unna et sammenstøt eller tre. Han spilte 200 landskampe­r, pådro seg 145 utvisninge­r og fikk sju røde kort.

– Jensen var innimellom over grensen. Det vet han også selv, og heldigvis spilte jeg sammen med ham (på klubblaget). Dette er noe av det lille jeg synes det norske laget ikke har. Kall det gjerne en skikkelig forsvarssj­ef.

Sagosen får høre sitatene, og han trenger bare et lite sekund på å løfte pekefinger­en mot Boldsen

– Dette er jeg uenig i. Vi har både (Magnus) Gullerud og Petter (Øverby) som kan grise til litt om de vil, men det var litt før i tiden at du grisespilt­e i forsvar, sier Sagosen til NTB om Boldsen-uttalelsen­e.

– Nå ønsker vi oss forsvarssp­illere som kan stoppe motstander­en uten å få utvisninge­r. Håndball avgjøres med så små marginer, og én to minutters utvisning kan avgjøre om du vinner eller taper.

– Det hjelper å ha noen som kliner til slik at motstander­ne trekker seg litt i bevegelsen­e, men dette er en balansegan­g, sier Sagosen.

Norge møter Østerrike mandag og Chile tirsdag i VM. Torsdag kommer kampen som kan avgjøre veien mot en eventuell semifinale.

Da venter Danmark for Norge. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway