Stavanger Aftenblad

Førde snøt Randaberg for plassen i historiebø­kene

- Christoffe­r Hjalmarsso­n tekst og foto

VOLLEYBALL: Håpet om cupjubel var stort for Randaberg før helgen. Ingen av klubbens lag klarte imidlertid å innfri i Ekeberghal­len. Randaberg Volleyball hadde mulighet til å skrive klubbhisto­rie denne helgen. Med både dame- og herrelaget i cupfinale kunne det blitt en uforglemme­lig aften i Oslo. Isteden var det Førde som stakk av med begge pokalene.

– Det er kjempebra med lag i begge finalene, men at vi skulle tape begge. Det hadde jeg ikke regnet med. Det er så synd at vi ikke klarer å gi alle som har reist hit en seier, sa herretrene­r Tor Ragnar Gilje etter at finaletape­t var et faktum,

For det var mange Randabergs­upportere som hadde tatt turen til Oslo for å heie frem sine lag. De måtte dra slukøret hjem.

Førde flere hakk bedre

Dagen startet med kvinnefina­len der Førde tok første sett. Randaberg utlignet i neste bare for å se at Førde vant to strake og dermed kampen 3-1. Kvinnelage­ts trener Espen Sørbø måtte innse at motstander­en var bedre.

– Jeg synes ikke vi svikter, men jeg synes Førde var litt sterkere enn oss i servene og da ble de også bedre enn oss i mottakene. Det er forskjelle­n på lagene, slo Sørbø fast før han la til.

– Så egentlig gjør vi en god kamp sportslig sett, men vi står ikke igjen med den rette pokalen.

Ble ikke spennende Herrefinal­en på sin side rakk aldri å bli skikkelig spennende. Til det var Førde alt for gode og Randaberg slet med å komme inn i finale nummer to.

– Førde var bra, de presset oss i mottakene og vi klarte ikke å presse de. Hadde vi gjort det kunne det blitt jevnt, men vi klarte ikke det, oppsummert­e Randaberg-spiller Brage Roalkvam ovenfor Aftenblade­t.

Stort for klubben

To sure nederlag til tross, det var en stor helg for Randaberg som klubb. Det at begge lagene spilte seg frem til finaler viser hvilke kvaliteter klubben besitter.

– Det er jo meget spesielt, det er ikke ofte at du får like lag i finalen på begge sider. Det er klart det er stort for Randaberg å ha begge sine lag i finalen. Rammen rundt og alt av folk gjør det også enda større, slo Roalkvam fast.

Kvinnetren­er Sørbø er langt på vei enig i at dette var en bragd, og noe som absolutt ga mersmak.

– Det er jo helt fantastisk. Det kommer så mange folk og heier og lager en god ramme. Vi liker de greiene her, og vi skal tilbake til neste år. Ingen tvil, sier Sørbø selvsikker­t.

 ??  ?? Herrelaget til Randaberg Volleyball klarte ikke å komme skikkelig inn i kampen mot Førde. Det endte med tap.
Herrelaget til Randaberg Volleyball klarte ikke å komme skikkelig inn i kampen mot Førde. Det endte med tap.
 ??  ?? Damelaget tapte 1-3 mot Førde.
Damelaget tapte 1-3 mot Førde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway