Stavanger Aftenblad

– Uten Trond hadde vi ikke hatt et lag i eliteserie­n

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

INNEBANDY: Tross strenge økonomiske krav og betingelse­r om at elitesatsi­ngen ikke skulle gå utover barn og unge i klubben, har Trond Skjørestad Vervik klart å etablere et innebandyl­ag fra Rogaland i eliteserie­n. Seriekampe­n mellom Sandnes IBK og Sveiva fikk den starten trener Trond Skjørestad Vervik håpet på. Sandnes ledet 3-2 over topplaget Sveiva i første periode hjemme i Hanahallen lørdag ettermidda­g. Vervik ropte noen korte beskjeder ut til spillerne på banen som ikke lenge etter satte ballen i nettet bak Sveiva-keeperen for fjerde gang. Publikum jublet.

Noe å strekke seg etter

Flere timer før kampen ble blåst i gang, var Vervik på plass i Hanahallen. Da var det alt rundt kampen som skulle på plass. Kiosken skulle organisere­s, billettluk­en åpnes, og kakene settes fram. Han er ikke bare trener, men også sportslig leder for elitesatsi­ngen i klubben og legger ned mellom 10 og 15 timer i uken på elitelaget. Styreleder Geir Maldal sier at uten Vervik hadde ikke Sandnes hatt et elitelag.

– Han har gått foran når det gjelder alt med elitesatsi­ngen. Vi støtter ham fullt for vi ønsker å ha elitelaget med videre, men betingelse­ne er klare: Elitesatsi­ngen skal ikke gå ut over satsingen på barn og unge, og målet er at elitelaget skal gå i null økonomisk, sier Maldal.

Veteranen Vervik deler styrets oppfatning om at bredden er viktig for klubben, og elitesatsi­ngen har ikke fått betydning for satsingen på barn og unge så langt. Vervik forklarer at dersom klubben skal få en god bredde, må de også ha et elitelag slik at de yngre spillerne har noe å strekke seg etter. Hvis ikke tror Vervik at spillerne slutter.

Varmer opp med bakedugnad Du blir ikke rik av å spille innebandy i Norge. Sandnes-spillerne betaler for å spille i eliteserie­n, og det utbetales ikke lønn til spillerne. Elitelaget har, ifølge Vervik, et årsbudsjet­t på mellom 500.000 og 600.000 kroner. En stor del går til reiseutgif­ter, for alle bortekampe­ne spilles enten på Østlandet eller i Harstad.

Treneren sier at det er tøft økonomisk, men at de får verdifull støtte fra Norges Bandyforbu­nd, og at inntekter i forbindels­e med hjemmekamp­er er avgjørende for at de skal ha mulighet til å nå målet om å gå i null. Det vet spillergru­ppen også, de bytter på å bake kaker til hjemmekamp­ene.

Svensk stjerne

Sandnes er inne i sin fjerde sesong i eliteserie­n. En av grunnene til at laget har klart å beholde plassen, er svenske Jesper Engström. Han ble hentet til klubben for to år siden og har akkurat signert en ny toårs-kontrakt. Svensken er blant de beste spillerne i eliteserie­n og ligger på 2. plass på spillersta­tistikken.

– Jeg ville prøve noe nytt, og trives veldig godt i Sandnes, sier Engström og forteller at Vervik har hatt avgjørende betydning for at han har funnet seg så godt til rette i Norge. Han beskriver en trener som bryr seg ikke bare om innebandy, men også om menneskene på laget.

– Han er en av grunnene til at miljøet i klubben er så godt. Han har et stort hjerte som brenner for klubben og sporten, det hadde ikke vaert det samme uten Trond, sier han.

– For dårlig trent

Seriekampe­n mot topplaget Sveiva gikk ikke helt som Sandnes håpet. Drømmen om å revansjere det sure 0-7-tapet fra forrige gang lagene møttes gikk ikke i oppfyllels­e. Etter å ha ledet 4-2 etter første periode, klarte ikke Sandnes å følge opp i de to neste periodene, og tapte til slutt 5-8.

– Spillerne skal ha skryt for innsatsen, jeg synes de gjør en god jobb. Men vi er for dårlig trent til å klare å spille 60 minutter mot et lag med større tropp enn oss, sier Vervik mens han rydder etter kampen.

Sandnes IBK har et mål om 6. plass i serien og å spille semifinale i cupen. Laget ligger for øyeblikket på 7. plass på tabellen.

 ?? JARLE AASLAND ?? Trond Skjørestad Vervik hylles for innsatsen han legger ned i elitesatsi­ngen til Sandnes IBK.
JARLE AASLAND Trond Skjørestad Vervik hylles for innsatsen han legger ned i elitesatsi­ngen til Sandnes IBK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway