Stavanger Aftenblad

Salah-straffe sørget for årets første Liverpool-seier

-

FOTBALL: Liverpool økte lørdag avstanden ned til Manchester City til sju poeng da Mohamed Salah ble matchvinne­r i 1-0-seieren borte mot Brighton.

Salah ble felt og tok straffen selv da dommer Kevin Friend pekte på straffemer­ket fem minutter etter pause. Da hadde Pascal Gross blitt lurt av egypteren og lagt Salah i bakken inne i sekstenmet­eren.

Straffen ble banket hardt og velplasser­t i mål bak Brightonke­eper David Button.

Liverpool hadde fram til da vaert det førende laget og hatt flere store sjanser til å ta ledelsen. Blant annet var Roberto Firmino kun en skostørrel­se unna å gi Liverpool ledelsen i starten av kampen etter et innlegg fra Andy Robertson.

Også Xherdan Shaqiri kunne sendt Liverpool i føringen i første omgang etter et innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Headingen til den lille sveitseren strøk stolpen.

Liverpool skulle få den forløsende scoringen, men måtte vente til fem minutter etter pausen.

– Det var en hard kamp, men det er sånn det er. Det var en massiv kamp, alle vet hvor vanskelig det er å spille i Brighton, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen. – Brighton er vanskelige å møte borte, og de er godt defensivt organisert. Derfor var det viktig for oss å vaere tålmodige, sa Liverpools midtbanesp­iller Jordan Henderson.

Etter scoringen kom Brighton mer med i kampen, og syndebukke­n fra straffespa­rket, Pascal Gross, fikk en kjempesjan­se da et innlegg fant veien inn i feltet. Tyskerens skuddforsø­k gikk rett i forsvarsbl­okka til gjestene. (NTB)

 ??  ?? Mohamed Salah ble matchvinne­r.
Mohamed Salah ble matchvinne­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway