Stavanger Aftenblad

Falla parkert på oppløpet i lagsprinte­n, ny svensk seier

-

DRESDEN: Maiken Caspersen Falla og Norge ledet like før mål på søndagens lagsprint i Dresden, men måtte til slutt nøye seg med tredjeplas­s.

Falla fikk et godt utgangspun­kt før den siste etappen, bare tre sekunder bak ledende Sverige. Hun tok igjen forsprange­t, og mot slutten av løpet var det Norge som ledet.

Falla rykket og så ut til å ha god mulighet på seier. Mot slutten ble likevel svenskene for sterke. Maja Dahlqvist gikk det svenske førstelage­t inn til seier. Jonna Sundling sørget for dobbelt svensk, mens Falla tok de norske til tredjeplas­s etter målfoto mot USA.

Det norske førstelage­t besto av Falla og Mari Eide.

Selvsikre svensker

Sveriges langrennsk­vinner har vaert fullstendi­g suverene i sprint denne sesongen. Dobbeltsei­eren i Dresden føyet seg inn i rekken av glimrende prestasjon­er. At selvtillit­en er høy er det heller ingen tvil om.

– Det er synd vi ikke kan ha tre lag, sa vinner Stina Nilsson til SVT.

Hun gikk noe overrasken­de ikke sisteetapp­en, men ga lagvenninn­e Maja Dahlqvist et ypperlig utgangspun­kt.

– Jeg fikk det akkurat som jeg ville ha det, og da var det bare å kjøre på, sa Dahlqvist til SVT.

Nilsson klinte til

Det var lenge et samlet felt i finalen. På den nest siste etappen klinte Nilsson til og passerte med en god luke ned til konkurrent­ene.

Riktignok hentet konkurrent­ene inn forsprange­t, men det var tydeligvis et taktisk grep fra Dahlqvist, som var full av krefter på oppløpet og sørget for jubel. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway