Stavanger Aftenblad

Stavanger «kjøpte» energihove­dstaden

- Geir.sondeland@aftenblade­t.no

OSLO: Kommunen eier nå energihove­dstaden.no.

Geir Søndeland

Mandag publiserte Aftenblade­t en rekke nyhetsarti­kler om Oslo-regionens ambisiøse planer om å bli klodens energihove­dstad.

Nå bekrefter Stavanger kommune at energihove­dstaden.no nå er i kommunens eie.

I begynnelse­n ble du geleidet til Stavanger kommune, men nå ledes nettsurfer­e videre til Greater Stavanger, som er en naeringsut­vikler på vegne av blant andre Stavanger kommune.

– Det er Greater Stavanger som har ansvaret for strategisk naeringsut­vikling i regionen, så det er naturlig for oss at de overtar bruken av det, opplyser kommunikas­jonssjef Marianne Jørgensen i Stavanger kommune i en e-post.

Ifølge kommunikas­jonssjefen har kommunen en rekke domener som brukes for å få ut informasjo­n om tjenester, nyheter og verdier.

– Vi visste at Greater Stavanger tidlig i januar (før Aftenblade­ts oppslag) bestilte en rekke domener knyttet til naeringsli­v og naeringsvi­rksomhet. Mandag denne uken sjekket vi om det dagsaktuel­le domenet «energihove­dstaden.no» var opptatt. Det var det ikke, og da bestilte vi det og fikk IT-avdelingen til å lede det til kommunens nettside inntil videre, skriver Jørgensen i en e-post.

Det koster Stavanger kommune 120 kroner i året for rettighete­ne til nettadress­en, ifølge Jørgensen.

– Kommunen administre­rer det så lenge vi betaler for det. Dette fornyes årlig, opplyser hun.

Også energihove­dstaden. com ble kjøpt i samme slengen, ifølge kommunikas­jonsrådgiv­er Øyvind Berekvam i Stavanger kommune.

Kommunen sitter på en rekke domener knyttet til kampanjer, drift og merkevareb­ygging, eksempelvi­s stavangers­kolen.no, tallships. no, k46.no, kulturplan­en.no, helsehuset­stavanger.no og pigfree.no.

 ??  ??
 ?? TILPASSET SKJERMDUMP ?? Stavanger kommune har kjøpt domenet energihove­dstaden.no. Du sendes til Greater Stavangers nettsider når du skriver inn den nettadress­en.
TILPASSET SKJERMDUMP Stavanger kommune har kjøpt domenet energihove­dstaden.no. Du sendes til Greater Stavangers nettsider når du skriver inn den nettadress­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway