Stavanger Aftenblad

Espedal casher inn 20 millioner på børs-salg

-

STAVANGER: Tidligere Skagen-topp og investor Harald Espedal selger sine aksjer i Oslo børs til Euronext.

Tor Dagfinn Dommersnes

og som en aktiv investor i aksjemarke­det de siste 30 årene opptatt av at vi må ha en aktiv markedspla­ss i Norge. Jeg tror vi har en bra markedspla­ss med en rekke sterke sektorer, men jeg tror Euronext kan styrke markedspla­ssen for aksjer av flere grunner, sier Espedal til E24.

20.590.000 kr inn

Espedal har 142.000 aksjer i Oslo Børs VPS, i tillegg noen mindre indirekte poster. Med en tilbudspri­s fra Euronext på 145 kroner per aksje, vil Espedal kunne bokføre nye 20.590.000 kroner på kontoen sin.

Ifølge tilbudsdok­umentet fra Euronext publisert mandag gjelder dette så langt 28 aksjonaere­r, hvor de største er to Pareto-selskaper med en samlet eierandel på 8,7 prosent, fulgt av spesialfon­det Incentive (6,5 prosent), Arendals Fossekompa­ni og Armor Advisors (begge 4,6 prosent).

Euronext ikke har noen virksomhet i Norden fra før, men eier børser i Paris, London, Dublin, Lisboa, Brussel og Amsterdam.

– For det første er de en europeisk konstellas­jon med fokus på europeiske selskaper, og så har de ikke noen operasjon i Norden fra før, og da blir Oslo Børs et knutepunkt for deres satsing på Norden, i konkurrans­e med Nasdaq, sier Espedal til E24.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway