Stavanger Aftenblad

Equinor gjorde gassfunn naer Kristin

- Adrian.sognen@bt.no

NORSKEHAVE­T:

– Dette er en type funn vi er avhengig av i årene som kommer, sier letesjef Nick Ashton i Equinor.

Adrian Søgnen

Equinor har gjort et lite gassog kondensatf­unn naer Kristin-feltet utenfor kysten av Trøndelag. Det var ved undersøkel­sesbrønn Ragnfrid Nord i utvinnings­tillatelse 199 at funnet ble gjort.

Foreløpig beregning av funnet er på mellom 1 og 4 millioner standard kubikkmete­r utvinnbare oljeekviva­lenter, skriver direktorat­et. Dette tilsvarer mellom 6,3 og 25 millioner fat oljeekviva­lenter.

– Leting etter ressurser naer eksisteren­de infrastruk­tur er en sentral del av Equinors strategi for å videreutvi­kle norsk sokkel, og dette er en type funn vi er avhengig av i årene som kommer, sier Equinors letedirekt­ør for norsk og britisk kontinenta­lsokkel, Nick Ashton, i en melding.

Han viser til de tidligere funne Lavrans og Erlend Øst og mener at disse funnene til sammen lettere vil avklare ressursgru­nnlaget i området fremover.

Equinor vil vurdere om de skal knytte feltet opp til eksisteren­de infrastruk­tur når selskapet faser inn Kristin Sørprosjek­tet, ifølge direktorat­et.

– Ragnfrid Nord-funnet kan øke sannsynlig­heten for funn i andre prospekter og åpne opp for nye boringer i dette sentrale området i Norskehave­t. Dette vil vi se på framover når vi analyserer resultaten­e videre. Norsk sokkel har fortsatt et stort potensial, sier Ashton.

Det var riggen West Phoenix som boret undersøkel­sesbrønnen. Den reiser videre til britisk side av sokkelen for å bore Big Foot-prospektet sør for Marinerfel­tet. Også her er Equinor operatør.

 ?? HARALD PETTERSEN/EQUINOR ?? Produksjon­en ble stengt ned på Statfjord A da alarmen gikk etter kondensatl­ekkasje.
HARALD PETTERSEN/EQUINOR Produksjon­en ble stengt ned på Statfjord A da alarmen gikk etter kondensatl­ekkasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway