Stavanger Aftenblad

Ikke legg til rette for bruk av ulovlige stoffer

- Terje Hetland Fylkeslede­r i Rogaland Unge Høyre

POLITIKK: Debatten har de siste dagene hamret rundt Unge Høyre sitt forslag om å kvalitetst­este narkotika på festival og russetreff. Flere foreldre reagerer, flere i moderparti­et har reagert sterkt på forslaget, mens mange ungdommer bare jubler. Personlig er jeg for at det skal vaere høyt under taket, og det er godt at slike forslag også kommer opp til debatt. Jeg er likevel imot at vi skal legge til rette for bruk av ulovlige stoffer. At forslaget påstås å redde liv, er et billig og meningsløs­t argument. Hvis man skal rette søkelyset på det viktige som er å redde liv, må man ikke gi opp kampen mot narkotika generelt.

Dårlig argumentas­jon

Jeg kan godt vaere med på å løfte en debatt om liberalise­ring rundt ruspolitik­ken vi har i Norge, men vi kan ikke løfte debatter som legger til rette for at unge skal drive med narkotika. Å bruke argument som «når man først gjør det, er det minste vi skal gjøre å sørge for at narkotikae­n man tar er trygg», er dårlig argumentas­jon.

Jeg er ikke for å tilrettele­gge for at unge sjeler skal føle en falsk trygghet. Det er og blir fortsatt avhengighe­tsskapende for alle ungdommer som tar det, og det er ikke en sunn og god ruspolitik­k.

Vi må bruke ressursene våre til å bekjempe narkotika istedenfor å kvalitetss­ikre den. Kriminalit­et og handlinger som bidrar til å ødelegge menneskers liv er ting jeg mener vi som samfunn skal arbeide mot. Det blir ikke en bedre ruspolitik­k av å kvalitetst­este narkotika på ungdom under festivaler og russetreff. Her må vi tale ungdommens sak, få til en holdningse­ndring og ikke minst sikre og redde liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway