Stavanger Aftenblad

Supermålva­kt Niklas Landin er Danmarks levende vegg

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

HERNING: Han er over to meter høy, dekker nesten hele målet og står som en levende vegg. I kveld er Niklas Landin (30) klar for å stoppe Norge i VM. – Han er en fantastisk god keeper, men han har hatt sine dårlige perioder i VM også, så det er absolutt mulig å score på ham. Han er stor, han dekker mye, han er flink til å holde høyde, så vi må bruke litt tid på skuddene, henge litt og la han gjøre utfallet først.

Det sier Harald Reinkind til Aftenblade­t. Han er lagkompis med Landin i tyske Kiel og kjenner den storvokste dansken godt.

To meter med krutt

Reinkind har en skuddarm det lukter svidd av og har pepret løs mot 30-åringen fra Søborg på Sjaelland siden overgangen fra Rhein-Neckar Löwen i sommer. Han kjenner styrkene og svakhetene til den 201 centimeter høye og 102 kilo tunge kolossen i Danmarks mål.

Nøkkelen er å vaere smart.

– Vi må vaere smarte og skyte klokt. Kommer du på naerskudd liker han å komme ut, da forsvinner mye av målet bak ham. Han er flink til å styre forsvaret og holde sitt hjørne, så vi er nødt til å bearbeide dem og skaffe oss gode muligheter før vi avslutter, sier Reinkind.

Landin leder målvaktsst­atistikken i VM etter fire kamper. Han står med en redningspr­osent på 51, men har tidvis levert keeperspil­l på et nesten uforklarli­g høyt nivå og hatt en vesentlig høyere redningspr­osent. Høyt, lavt, fra kant, fra distanse, fra strek eller på kontringer.

– Teknisk feilfri

Espen Christense­n fra Sola utgjør 50 prosent av Norges målvaktsdu­o. Han beskriver Landins keeperspil­l slik:

– Det er en verdenskla­ssekeeper som er blant de aller beste, han er tent og har truffet bra med formen. Han har bra størrelse og er flink til å bruke den størrelsen. Han er fleksibel og rask, han har et voldsomt vinnerinst­inkt. Han er teknisk feilfri. Likevel har han noen svakheter. Vi skal vaere godt forberedt, sier Christense­n.

Landin er den klart foretrukne burvoktere­n i Nikolaj Jakobsens lag. Han er ekstremt populaer og har en egen evne til å få fri til publikum når han stenger butikken.

– Det gjør jeg for å oppildne de på tribunen. Når tilskuerne er med, smitter det over på spillerne, de får en glød i øynene, og da ruller vi over motstander­ne våre. Samtidig er det for å vise motstander­en at det ikke er noe poeng å prøve seg på meg, sier Landin selvsikker­t til Ekstra Bladet.

Gir blaffen

Norges kaptein Bjarte Myrhol bruker aldri tid på motstander­ens keeper.

– Jeg har aldri gjort det, de siste 15 årene har jeg ikke tenkt på keeperen til laget jeg skal møte. De beste skuddene går som regel inn, det vet jeg. Noen ganger redder keeperen, sånn er det bare, men det handler om fokus på egen prestasjon, sier Myrhol.

Han spilte med Landin i Tyskland i tre år og kjenner dansken godt.

– Målvaktska­mpen blir en viktig kamp i kampen, slår Myrhol fast.

Følg gruppefina­len mellom Danmark og Norge direkte på Aftenblade­t.no klokken 20.15.

 ?? NTB SCANPIX ?? Han er som en god ladning dansk dynamitt, målvakt Niklas Landin. Skal Norge vinne gruppefina­len i Herning mot Danmark i kveld, må de få hull på denne kolossen av en keeper.
NTB SCANPIX Han er som en god ladning dansk dynamitt, målvakt Niklas Landin. Skal Norge vinne gruppefina­len i Herning mot Danmark i kveld, må de få hull på denne kolossen av en keeper.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway