Stavanger Aftenblad

Bent Høie (H) har ingen planer om å tre ut av regjering

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

de at antall ansatte i statsforva­ltningen skal vaere lavere i 2021 enn i 2017. Kommuneref­ormen vil regjeringe­n videreføre. Kommuneref­ormen skal videreføre­s og regionrefo­rmen skal gjennomfør­es, noe som skal føre til at det totalt vil bli faerre heltidspol­itikere. y Regjeringe­n vil at antallet laererspes­ialister skal økes med 3.000 innen fire år. y Det skal innføres én ekstra realfagsti­me i uken, og obligatori­sk engelsk på VG2 og VG3, heter det i regjerings­plattforme­n. y Regjeringe­n vil «senke det totale skatte- og avgiftsniv­ået». Blant annet vil de forbedre skattesyst­emet ved å redusere skattesats­er og gjennomgå skattefrad­rag «som har liten tilknytnin­g til inntekt og arbeid med sikte på forenkling». y De ønsker også å fjerne engangsavg­ift for biler over 20 år. y Frps taxfree-seier fra 2014 som KrF reverserte før jul, blir likevel beholdt. Dette innebaerer at tobakkvote­n kan byttes inn i alkohol. y Regjeringe­n vil innføre fradrag på bompengeut­gifter. De vil også redusere bompengean­delen i nye veiprosjek­ter i kommende nasjonal transportp­lan. Høyre-nestledere­n har fått ny jobb, men vil ikke ut av regjering ennå.

– Jeg er full av arbeidslys­t uansett hvor jeg skal vaere hen. Dette er det Erna Solberg som bestemmer. Jeg har ingen andre planer (enn å fortsette).

– Så du har ikke meldt inn et ønske om å tre ut?

– Ikke i det hele tatt. Jeg gjør den jobben som Erna og partiet mener er riktig. Jeg skal fortsatt vaere i rikspoliti­kken fra til 2021, sier Høie til Aftenblade­t.

Som innvalgt kan han tidligst forlate Stortinget etter neste valg høsten 2021.

Lite tyder imidlertid på at en av Høyres fremste politikere blir presset ut av regjeringe­n mot sin egen vilje etter å ha framforhan­dlet en plattform for en flertallsr­egjering - selv om han blir fylkesmann i Rogaland høsten 2021.

– Dette er en veldig bra plattform som svarer på de utfordring­ene som Norge står overfor. Det er vi også tydelig på i plattforme­n. Vi snakker både om velferdsst­atens baerekraft, behovet for en offensiv klimapolit­ikk, den sosiale baerekraft­en og det å skape trygghet. Det er nettopp de utfordring­ene som disse fire partiene er samlet om og som det er funnet gode løsninger på, sier Høie.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway