Stavanger Aftenblad

Variabel form i KrF dagen derpå

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Nyheten om den historiske borgerlige flertallsr­egjeringen får, ikke uventet, en blandet mottakelse i Rogaland.

Stein Halvor Jupskås

Pernille Filippa Pettersen

retningsva­lg enn det jeg ønsket. Samtidig synes jeg ikke regjerings­erklaering­en rettferdig­gjør at vi bryter et løfte til velgerne om ikke å gå i regjering med Frp og samtidig gir slipp på vår posisjon som et uavhengig sentrumspa­rti. Regjerings­erklaering­en inneholder mange gjennomsla­g, men det er vanskelig å få øye på store gjennomsla­g som vi åpenbart ikke ville fått hvis vi hadde fulgt Hareides råd, sier Maestad.

Han legger til:

– Mange trodde på Erna Solberg da hun sa at hun, i motsetning til Støre, ville snakke med KrF om endringer i 2c i abortloven. Så viste det seg at hun var en statsminis­ter som lot det bli med snakket, sier Maestad.

Statsråd Bollestad?

– Vurderer du også å melde deg ut?

– Nei. Jeg blir i KrF, og skal gjøre mitt for å bygge opp partiet. Samtidig forstår jeg de som er skuffet og frustrert over det retningsva­lget som ble foretatt 2. november, og som i går ble sementert ved regjerings­plattforme­n i går.

– Tror du Rogaland KrF får med noen i regjeringe­n.

– Jeg regner i hvert fall med at Olaug er med i regjerings­kabalen. For KrF er det også viktig at hele landet blir represente­rt. Slik at partiet ikke framstår som et sørlandsog vestlandsp­arti, sier Maestad.

Svein Helgesen har vaert aktivt medlem i KrF i mange år, og var blant annet Statssekre­taer i Kirke-, utdannings­og forsknings­departemen­tet i Kjell Magne Bondeviks første regjering. Sammen med Olav Stav i Stavanger, Roar Obrestad i Suldal, PerInge Ruud i Sola, Sverre Hetland fra Sandnes og Ole Tom Guse, Forsand, annonserte han torsdag kveld sin utmeldelse fra partiet.

Tungt hjerte

Ifølge Helgesen er det med tungt hjerte han melder seg ut av partiet.

– Dette var en vanskelig avgjørelse, men det ble umulig for meg å fortsette som medlem, sier Helgesen.

Han påpeker at han respektere­r veivalget partiet har tatt, selv om han er dypt uenig.

– Partiet har tatt en vanskelig avgjørelse, og det er klart at det har vaert splittende. Nå trenger KrF entusiasme og engasjemen­t. Det kan jeg dessverre ikke bidra med, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway