Stavanger Aftenblad

Naboene krever omkamp om tankanlegg

-

TANANGER: I dag skal kommunesty­ret i Sola behandle saken om nytt tankanlegg i Tananger. Tirsdag kveld møtte mange opp da det ble invitert til folkemøte om planene.

Sebastian Ophof Dagestad

i Risavika. Denne gangen var Vinnem mer nyansert.

– Det er tydelig at kommunen har laert mye fra LNG-saken for 10 år siden, og det skal ha vaert gjort en grundig risikoanal­yse, sier Vinnem.

Han mener likevel at beslutning­sgrunnlage­t er for tynt, og at sikkerhete­n for tredjepers­on (nabolaget, red. anm) ikke er vurdert grundig nok.

Hvor skal det stå?

Det har lenge vaert en debatt om hvor tankanlegg­et skal ligge.

ST1 ønsker at tankanlegg­et skal komme på kaien utendørs i Risavika, der det eksisteren­de tankanlegg­et allerede ligger. Samtidig ønsker de ikke å stenge ned fjellhalle­n, men bruke den som lager.

Shell, som tidligere eier, og ST1 mener det er best økonomisk om tankanlegg­et blir der det er i dag.

Fylkesmann­en Fylkesmann­en ønsker derimot å få tankene inn i hallen. Det ble opprinneli­g fremmet innsigelse av planen til Fylkesmann­en, og han mente blant annet at det var for risikabelt å flytte tankene utendørs, men innsigelse­n er senere blitt trukket.

Siv-Len Strandskog, politiker i Ap, sier det bør stilles spørsmål om hvorvidt kravene for å trekke innsigelse­n til Fylkesmann­en er møtt.

– Vi sier ikke nei til et tankanlegg, men vi mener ikke at vi har all den informasjo­nen vi trenger for å kunne si at risikoen er akseptabel.

– Vi ønsker å sende saken tilbake, sier hun.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Fullt hus i Tananger under folkemøtet mot tankanlegg tirsdag kveld.
PÅL CHRISTENSE­N Fullt hus i Tananger under folkemøtet mot tankanlegg tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway