Stavanger Aftenblad

Rotteplage­n

-

DRØSET: Viktig melding til byens borgere fra byens myndighete­r:

På grunn av de enorme rotteprobl­emene i byen vår som vi er så glad i og stolt av, har vi, byens myndighete­r, vedtatt at alle voksne menn som har stått konfirmasj­on og er under 100 år, må levere tre rottelik daglig til kommunens rådhus for å få lov til å beholde sine borgerrett­igheter og således få lov til å fortsette å bo i byen.

Vi, byens myndighete­r, kunngjør herved at rottene ikke skal drepes med gift, men av slag med stump gjenstand. Herunder regnes parabolant­enne, spade, lysestake, trafikkski­lt, stol, relativt imponerend­e pokal, lampe, datamaskin, bok, stekepanne, telefon, grill, feiekost, gryte, kopp, kors, skapdør, sommerdekk på felg, hagenisse og stein, men ikke saks eller papir.

De av dere, byens borgere, som av en eller grunn feiger ut og går til lege eller kvakksalve­r for å vri seg unna med sykmelding eller uføremeldi­ng, må navngi egnet mannlig slektning som derigjenno­m får doblet sin kvote, ettersom det ikke blir faerre rotter av at deler av byens mannlige befolkning er å regne som sveklinger. Snarere tvert imot. Skulle noen av dere, byens borgere, ikke makte å levere anført antall rottelik daglig, altså tre, vil tvangsflyt­tingsvedta­k bli fattet prompte, hvoretter utkastelse fra bolig vil finne sted samme virkedag, etterfulgt av fluksens utsendelse fra kommunen, uten at innbetalt eiendomssk­att eller kommunale avgifter blir returnert.

Vi, byens myndighete­r, har opprettet utlevering­savtale med kommunene Randaberg,

Sola og Kautokeino – nei,

Sandnes betakket seg igjen

– og forhandler i skrivende stund med Karmøy og Tysvaer. Tvangsflyt­tingsobjek­ter kan ikke selv velge hvilken kommune innenfor utlevering­savtalen tvangsutse­ndelsen vil finne sted til.

For å ta unna den imponerend­e haugen med rottelik dette ventelig vil føre med seg, har vi, byens myndighete­r, inngått forplikten­de tvangsavta­le med samtlige kantiner ved arbeidspla­sser innenfor bygrensen, om at det skal serveres såkalt «jegergryte» opptil flere ganger ukentlig, inntil rotteplage­n er over.

Slag med stump gjenstand.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway