Stavanger Aftenblad

Venstre-leder vil ikke trekke seg, tross kritiske innspill fra partifelle­r

-

OSLO: Ledelsen i Venstre har fått flere kritiske brev fra lokalpolit­ikere i partiet, ifølge NRK. Leder Trine Skei Grande vil ikke trekke seg. Bjørn Mathisen, tidligere lokallagsl­eder i Kvaefjord i Troms, sier til VG at partileder Trine Skei Grande bør gå av. – Når man kommer så langt som nå, tror jeg at man har kjørt seg fast i et spor. Det trengs nye koster i partiledel­sen og et skifte av partileder­en. Jeg tror ikke vi vil klarer å endre situasjone­n med Trine. Hun har gjort en god jobb i mange år, men jeg tror tiden har kommet for å tre til side, sier han. Han er ifølge NRK , som omtalte saken først, en av dem som har sendt brev til partiledel­sen. En annen er Bjørn Hegstad, som er tidligere ordfører i Lødingen. – Jeg føler at mitt eget parti er med på å bygge ned Distrikts-Norge, spesielt etter at vi gikk inn i regjering, sier han.

Til VG sier Venstre-leder Trine Skei Grande at hun ikke noen planer om å trekke seg.

– Når man er partileder i Venstre, må man tåle en støyt, og det tåler jeg. Jeg ble valgt til leder enstemmig for noen måneder siden og skal ha den jobben i ett og et halvt år til, sier hun.

Til Dagbladet sier partileder­en at hun ikke har problemer med at hennes partifelle­r mener at hun har «mistet fotfestet».

Alle brev som partikonto­ret har mottatt, vil bli besvart, ifølge generalsek­retaer Marit H. Meyer.

(NTB)

 ?? STIAN SOLUM LYSBERG/NTB SCANPIX ?? Venstre-leder Trine Skei Grande, bakerst, under presentasj­onen av regjerings­endringer etter KrF-inntreden.
STIAN SOLUM LYSBERG/NTB SCANPIX Venstre-leder Trine Skei Grande, bakerst, under presentasj­onen av regjerings­endringer etter KrF-inntreden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway