Stavanger Aftenblad

Hå stenger skole på grunn av skjeggkre

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

NAERBØ: Bø skule stenger skolen helt ned i vinterferi­en og har engasjert et skadedyrfi­rma for å bli kvitt skjeggkre. Det var Jaerbladet som omtalte saken først.

Det er først og fremst SFO og leietakere i gymsalen som rammes av at skolen blir stengt fra tirsdag 25. februar til fredag 1. mars, og den vanlige undervisni­ngen ved skolen rammes ikke siden elevene og ansatte har vinterferi­e. I perioden der skolen er stengt vil SFO holde til på Motland skule.

Før jul oppdaget ansatte at det var skjeggkre på skolen, og det ble satt ut limfeller for å kartlegge problemet. Nå skal hele skolen behandles i et forsøk på å bli kvitt de små krypene. Skjeggkre regnes som ufarlige, men kan vaere vanskelige å bli kvitt.

– Vi så at det kravlet. Vaskeperso­nalet la spesielt merke til det da de kom inn i et mørkt rom og skrudde på lyset, forteller rektor Inger Marie Saerheim ved Bø skule på Naerbø til Jaerbladet.

Skjeggkre regnes som ufarlige, men er vanskelige å bli kvitt.

– Jeg har googlet ganske mye. Ut fra det jeg har lest, er det ganske vanlig, og det er ikke så rart at vi har fått det med tanke på varelevera­nser og hvor mange elever og ansatte som går inn og ut, men vi vil ikke ha de her, sier rektoren til Aftenblade­t.

Hun vet ikke hva slags metode skadedyrfi­rmaet vil bruke for å redusere og prøve å bli kvitt problemet, men det krever at skolen blir stengt for brukere.

Tidligere har Aftenblade­t skrevet at Equinor på Forus har påvist skjeggkre og at det er satt ut 6000 limfeller for å kartlegge omfanget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway