Stavanger Aftenblad

Leger Uten Grenser hardt ut mot Saudi-Arabia

-

JEMEN: Leger Uten Grenser anklager Saudi-Arabia for å komme med falske anklager i forbindels­e med bombing av hjelpeorga­nisasjonen­s helseprosj­ekter i Jemen.

Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen i mars 2015, i spissen for en USAstøtet regional koalisjon. Siden har landet gjennomfør­t over 18.000 bombetokte­r mot påståtte opprørsmål i landet.

Leger Uten Grenser har opplevd fem bombeangre­p mot sine prosjekter, blant annet mot et kolerasent­er i byen ABS 11. juni i fjor.

Den saudileded­e koalisjone­n hevder å granske alle anklager om bombing av sivile mål og konkludert­e i forrige måned med at Leger Uten Grenser ikke hadde tatt de nødvendige forholdsre­gler og derfor hadde seg selv å takke for angrepet i ABS. Hjelpeorga­nisasjonen kaller anklagene absurde og uakseptabl­e og krever at de blir trukket tilbake.

– Skylden kan ikke legges på sivile og medisinsk personell, sier jordmor Sonja Kalsvik, som selv har jobbet for Leger Uten Grenser i Jemen.

Ifølge den saudileded­e granskinge­n var kolerasent­eret verken innrapport­ert eller merket, noe Leger Uten Grenser avviser.

Ifølge dem var senteret merket med tre symboler, og hjelpeorga­nisasjonen hadde også delt den geografisk­e beliggenhe­ten med den saudileded­e koalisjone­n minst tolv ganger før angrepet. (NTB)

 ?? RICHARD DREW ?? Facebook mener at de nye tyske reglene vil innebaere urettmessi­g saerbehand­ling i forhold til konkurrent­ene. YouTube, Snapchat og Twitter.
RICHARD DREW Facebook mener at de nye tyske reglene vil innebaere urettmessi­g saerbehand­ling i forhold til konkurrent­ene. YouTube, Snapchat og Twitter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway