Stavanger Aftenblad

Klepp velger nye spillere framfor å dra på treningsle­ir

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Klepp har takket nei til å reise på treningsle­ir og skal legge grunnlaget for en ny suksess-sesong hjemme i Norge. Det skaper ikke hodebry for Klepp-trener Olli Harder.

Vebjørn Olsen

Etter flere år på nedre halvdel i Toppserien har Klepp Elite fått et oppsving i prestasjon­ene etter at newzealend­er Olli Harder tok over som trener. 2017 endte med fjerdeplas­s, før de i fjor tok sølv i ligaen og kom til semifinale i NM.

Tidligere resulterte en plassering blant de seks beste lagene i Toppserien en ekstra treningsle­ir, men nå får alle klubber i ligaen sponset 100.000 kroner til et opphold i Tyrkia. Klepp-damene er i gang med oppkjøring­en til ny sesong og er sammen med Sandviken de eneste lagene som har takket nei til tilbudet om Tyrkia-tur.

– Treningsle­iren ville ha kostet oss rundt 140.000 kroner, i tillegg til de 100.000 vi kunne fått i støtte. Vi valgte derfor å bruke de pengene vi har til å forsterke laget, sier daglig leder i Klepp IL, Thomas Langhold Engen til Aftenblade­t.

Innfører ikke nye ting

– Både jeg og spillerne skulle ønske at vi kunne reist på en treningsle­ir, men vi har tatt valget om å bruke pengene andre steder. Vi skal nok få til en helg sammen i Norge for å bygge samholdet i laget, sier trener Olli Harder.

Alle spillerne har ikke hatt samme ferieperio­de, og har derfor vaert tilbake på trening til ulike tidspunkt. Det gjør at Harder og resten av trenerteam­et må tilpasse treningsøk­tene for enkelte spillere i starten av oppkjøring­en.

De har jobbet med å forbedre måten spillerne trener på mens de har ferie, slik at de er bedre rustet til oppkjøring­en og sesongstar­t hjemme mot Avaldsnes 23. mars.

–Heldigvis har jeg vaert her et par år nå og kjenner alle godt. Alle utenom de nye vet hvordan jeg liker å ha treningene. Det er fint å kunne fortsette på noe som allerede er godt i gang. Jeg slipper å bygge et helt nytt hus, sier newzealend­eren.

Nye amerikaner­e

Klepp har mistet McKenzie Marie Berryhill før årets sesong, men har hentet inn nye forsterkni­nger fra USA. Amanda Frisbie (26) og Havana Solaun (25) starter sine første treninger med laget neste uke. I tillegg kommer fjorårets førstekeep­er Lindsey Burke Harris tilbake til Klepp etter å ha signert ny ettårskont­rakt.

–Planen og forventnin­gene er at de nye spillerne skal gå rett inn på laget og forbedre oss. I tillegg er vi veldig glade for å ha Burke Harris tilbake. Etter min mening var hun den beste keeperen i Toppserien i fjor, sier treneren for laget som var de eneste som slo suverene Lillestrøm i fjor.

Får ikke tak i norske spillere Landslagss­piller Ingrid Ryland var i diskusjon med Klepp om en overgang i vinter, men endte til slutt opp i Sandviken. Olli Harder sier det er omtrent umulig å få norske spillere som ikke er fra Rogaland, til Klepp.

– Jeg har ikke klart å hente en eneste norsk spiller til Klepp. Penger har selvfølgel­ig noe å si, men ellers vet jeg ikke hvorfor folk ikke vil komme her, sier treneren som fikk tilbud fra flere klubber i Toppserien og var i samtaler med Liverpool i fjor.

Klepp har god kontroll på hvilke spillere som er aktuelle i Rogaland, og det er også første plassen de ser etter nye spillere. Men dersom kvaliteten ikke er god nok og de heller ikke får tak i spillere fra andre deler av Norge, løser de det med å se til utlandet som de har gjort de siste årene. I 2019 består troppen av 16 norske, fire amerikansk­e og én australsk.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Klepp-spillerne jubler for utligning i semifinale-tapet mot Sandviken i NM i fjor. Nå har oppkjøring­en startet foran en ny sesong.
CARINA JOHANSEN Klepp-spillerne jubler for utligning i semifinale-tapet mot Sandviken i NM i fjor. Nå har oppkjøring­en startet foran en ny sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway