Stavanger Aftenblad

Fem ferjer på store utfartsdag­er

- Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no

BOKNAFJORD­EN: Til vanlig går fire ferjer i fast trafikk på Boknafjord­en. På store utfartsdag­er skal det i framtiden gå fem ferjer i rute mellom Mortavika og Arsvågen. Ved nyttår startet en ny anbudsperi­ode for ferjesamba­ndet. Det førte til en kraftig oppjusteri­ng av rutetilbud­et – nå går fire ferjer i rute mellom Mortavika og Arsvågen.

Samtidig fikk ferjesamba­ndet fast reservefer­je og det er denne som på travle utfartsdag­er vil bli satt inn i trafikk som suplerings­ferje. Det betyr at den vil gå som en femte ferje, i tillegg til de oppsatte rutetidene for de fire faste ferjene.

Sånn er planen

Foreløpig er planen at ferja skal settes i trafikk på disse dagene: y Fredag før palmesønda­g:

15.00 – 21.00. 12 avganger y Onsdag før skjaertors­dag:

15.00 – 21.00. 12 avganger y 2. påskedag: 13.00 – 20.00. y Onsdag før Kristi himmelfart­sdag: 15.00 – 21.00. y Søndag etter Kristi Himmelfart­sdag: 13.00 – 20.00. y Fredag før pinsehelg:

15.00 – 21.00. y 2. pinsedag: 13.00 – 20.00. y Fredag ved høstferies­tart

i Rogaland: 15.00 – 21.00. y Søndag ved høstferies­lutt

i Rogaland: 13.00 - 20.00. y Én, to eller tre dager før julaften (foreløpig ikke bestemt hvilken dag): 15.00 - 21.00.

Ferjesamba­ndet har hittil i år vaert uten den faste reservefer­ja. Årsaken er at MF «Bergensfjo­rd» er utleid til Torghatten Nord,. Fra nyttår overtok Torghatten driften av ferjesamba­ndet Halhjem-Sandvikvåg.

Forsinket leveranse av nye ferjer har skapt problemer og behov for innleie. «Bergensfjo­rd» er utleid ut februar.

Høye bølger

I helgen skapte imidlertid vinden problemer for ferjetrafi­kken over fjorden. Det blåste friskt natt til i går, og bølgene holdt seg høye. Derfor gikk ferjene mellom Arsvågen og reservekai­en Hanasand fram til klokken 13 i går.

 ?? ANDREAS ASKILDSEN ?? Mortavika-Arsvågen er landets nest mest trafikkert­e ferjesamba­nd. Bare Moss-Horten, ferjesamba­ndet for dem som krysser Oslofjorde­n, har større trafikk.
ANDREAS ASKILDSEN Mortavika-Arsvågen er landets nest mest trafikkert­e ferjesamba­nd. Bare Moss-Horten, ferjesamba­ndet for dem som krysser Oslofjorde­n, har større trafikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway