Stavanger Aftenblad

Sikker is i Sandnes sentrum

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

RUTEN: I fjor var det mange vann i distriktet med sikker is.

I år har vinteren vaert litt mildere, og da er det godt å ha sikker isbane på Ruten.

Den offisielle åpningen var i går klokken 17. Da gikk ordfører Stanley Wirak, varaordfør­er Pål Morten Borgli og rådmann Bodil Sivertsen stafett mot et lag fra Sandnes Sparebank. Men noen tjuvstarte­t litt tidligere, isen var åpen for skøyting fra klokken 12.

– Litt vanskelig, men kjekt, er dommen fra fem år gamle William Tjessem Gunnestad med litt verbal støtte fra mor Hege Førde Tjessem.

Sammen tok de turen fra Sviland til Sandnes sentrum for å teste den nye banen.

– Det er kjempekjek­t med skøytebane, og det er vi veldig glad for. Vi kommer nok til å bruke den ganske ofte, og når den ligger så naer, trenger du ikke å vaere her så lenge om gangen, sier Hege Førde Tjessem.

Vaermeldin­gen før helgen var ikke den beste. Heldigvis regnet det fra seg natt til søndag, så det var tilløp til sol innimellom de gråhvite skyene tidlig søndag ettermidda­g.

Det fikk mange barnefamil­ier til å ta turen til Ruten for å teste den nye Bankisen, som er en gave til byen fra Sandnes sparebank. Ved halv to-tiden var det rundt 25 personer på isen og minst like mange rundt isbanen. Flere tok det som en utflukt, og hadde også med seg niste og drikke, blant dem var familien Theis-Haugland fra Ganddal.

I fjor gikk de mye på skøyter på Stokkeland­svatnet, så sønnen Nikolai på seks og et halvt år er allerede relativt trygg på isen. Kameraten Ken Roger Joya prøver skøyter for første gang og trenger mer trening før han blir like stødig. Da er det godt å ha en hånd å holde i og noen å støtte seg på.

Ved halv to-tiden var det rundt 25 personer på isen og minst like mange rundt isbanen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway