Stavanger Aftenblad

Frp-tillitsval­gt i Rogaland siktet for voldtekt – erkjenner ikke straffskyl­d

-

Haugesund: Fredag morgen ble en tillitsval­gt i Fremskritt­spartiet i Rogaland pågrepet av politiet, siktet for voldtekt. Det anmeldte overgrepet skal ha skjedd i forbindels­e med Rogaland Frps fylkesårsm­øte på hotellet Scandic Maritim i Haugesund sist helg.

Mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple, opplyser fredag kveld at hans klient ikke erkjenner straffskyl­d.

– Han har forklart at det har skjedd et samleie, men at dette var frivillig fra begge parters side, sier Riple, etter et sju timer langt politiavhø­r med klienten hans. Riple opplyser videre at hans klient er løslatt og at fare for bevisforsp­illelse ikke lenger er noe tema. Han bekrefter overfor Aftenblade­t at både fornaermed­e og siktede var til stede på et nachspiel etter fylkesårsm­øtet, men vil ikke si noe om graden av beruselse.

– Jeg snakket med begge involverte, både fornaermed­e og den andre, og jeg anbefalte at saken ble anmeldt. Begge har fått kontaktper­soner i partiet som tar vare på dem, og som de involverte kan kontakte i denne saken, sier leder i Rogaland Frp, Bente Thorsen.

– Frp har vaert opptatt av å kurse medlemmene i bevisste holdninger. Saker som dette skal ikke skje, sier Thorsen. Fylkeslede­ren understrek­er at det nå er opp til politiet å avdekke hva som har skjedd.

– I mellomtide­n er den siktede tatt av alle offisielle verv i partiet, i tråd med vårt regelverk, sier hun. Den siktede er også strøket fra valglisten­e inntil videre. Om han stiller til valg i høstens kommune- og fylkesting­svalg, vil vaere avhengig av hva politiet avdekker, ifølge fylkeslede­ren.

De to personene som er involvert i saken, er begge i 20-årene. Thorsen ønsker ikke å opplyse om de to

kjente hverandre fra før.

 ??  ?? Voldtekten skal ha skjedd inne på hotell Maritim.
Voldtekten skal ha skjedd inne på hotell Maritim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway