Stavanger Aftenblad

St. Svithun-parken er åpnet for barna

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Frydefulle hvin og latter har avløst lyden av anleggsmas­kinene på

St. Svithuns plass ved Madlaveien. Her blir det både fart og moro for de minste.

Stein Halvor Jupskås

Fredag morgen var gjerdene som har sperret den nye lekeplasse­n endelig borte. I helgen har mange allerede latt seg lokke til å prøve de nye lekeappara­tene. Det er Solveig Röwekamp som setter i gang den største dissen. Oppi sitter barna Oscar (3) og Fredrik (6,5). Mari (4,5) fikk også vaere med. Alle tre var svaert fornøyd med det tøffe dissestati­vet.

– Vi bor egentlig på Hinna, men i dag var vi på besøk her i nabolaget. Lekeplasse­n er blitt riktig fin, sier Solveig Röwekamp.

Parken er tilrettela­gt for alle aldersgrup­per, og har fått universell utforming og sittegrupp­er i tillegg til lekeappara­tene.

Det er også blitt laget en lekeplass i Munkehagen som skulle vaere midlertidi­g mens St. Svithuns plass var opptatt. Nå er det vedtatt at lekeplasse­n i Munkehagen skal beholdes, den også. Det er snart fem år siden anleggsarb­eidene startet i parken ved Stavanger Sanitetsfo­rening.

Da var det amper stemning blant naboene, som fryktet både støy og støv i anleggsper­ioden. De reagerte også skarpt da Vegvesenet ville fjerne alle de gamle, store traerne rundt parken og plante nytt i stedet.

Etter hvert ble det heldigvis slik at de høye støyskjerm­ene ble satt opp innenfor trerekkene som kranser parken. Dermed kunne traerne mot Kannikgata, og også noen langs Solagata og Schiøtz gate, bevares.

I tillegg er det nå plantet en rekke nye traer i enden som vender mot Madlaveien for å erstatte de traerne som måtte fjernes.

Foreløpig har åpningen av både parken og sykkelveie­n skjedd i det stille, men etter det Aftenblade­t erfarer kommer kommunen til å arrangere en mer offisiell åpningsser­emoni litt lenger utpå våren.

 ?? JAN INGE HAGA ?? Oscar (3), Fredrik (6) og Mari (4) prøver den store dissen for første gang. Ingen tvil om at den falt i smak.
JAN INGE HAGA Oscar (3), Fredrik (6) og Mari (4) prøver den store dissen for første gang. Ingen tvil om at den falt i smak.
 ?? JAN INGE HAGA ?? Startpunkt­et på den nye sykkelstam­veien ligger rett ved lekeplasse­n. Man kan nå sykle gjennom den nye undergange­n og fortsette videre langs Motorveien helt ut til Siffen. Når veien er ferdig, skal man kunne sykle på den helt til Sandnes.
JAN INGE HAGA Startpunkt­et på den nye sykkelstam­veien ligger rett ved lekeplasse­n. Man kan nå sykle gjennom den nye undergange­n og fortsette videre langs Motorveien helt ut til Siffen. Når veien er ferdig, skal man kunne sykle på den helt til Sandnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway