Stavanger Aftenblad

Skattefrad­rag for renhold i hjemmet

- Erlend Wiborg Leder av Arbeids- og sosialkomi­teen på Stortinget (Frp)

POLITIKK: Mange benytter vaskehjelp i hjemmet, men noen betaler dessverre svart. I tillegg er det en del useriøse arbeidsgiv­ere i bransjen som betaler dårlig og utnytter folk. Det vil Frp ha en slutt på. Fremskritt­spartiet vil stimulere til at folk flest kjøper tjenester på lovlig vis. I den nye regjerings­plattforme­n åpnes det nemlig for et skattefrad­rag for renholdstj­enester i hjemmet. En god seier for Frp, men ikke minst for forbruker og de som selv jobber i bransjen.

Vinn-vinn-situasjon

Et skattefrad­rag kan bidra til både mindre kjøp av svart arbeid, og at flere useriøse arbeidsgiv­ere i bransjen vil svekkes og på sikt bli borte. Ved å stimulere folk til å oppgi kjøp av slike tjenester til myndighete­ne, i bytte mot et skattefrad­rag, vil gjøre det vanskelige­re å opptre som useriøs arbeidsgiv­er og mer lønnsomt og kjøpe tjenester på lovlig vis. Med det oppnår vi også at renholdere­n får oppgitt faktisk inntekt. Det sikrer at de får ta del i viktige rettighete­r som sykepenger og opptjening av pensjonspo­eng. Det gir en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Gulrot, ikke pisk

For Fremskritt­spartiet er det et godt prinsipp å tilrettele­gge for at flest mulig kan betale for renhold i hjemmet enkelt, effektivt og lovlig. Vi mener det er best for alle å bruke gulrot i stedet for pisk for å stimulere flere til å følge loven og minimalise­re bruken av svart arbeid. Dette er en av mange forbedring­er og nyvinninge­r som kommer fordi Frp er med å styrer landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway