Stavanger Aftenblad

Klokt å splitte universite­tet?

- Øivind Aspelund Stavanger

STAVANGER: Når det nå, som noen ganger før, slås frampå om å flytte noe av universite­tsvirksomh­eten til de gamle sykehusbyg­ningene i Kannik, forstår jeg det slik at hovedhensi­kten er å berike bysenteret og å sikre at de vakre bygningene blir tatt vel vare på og får en seriøs anvendelse.

Uheldig avstand

Selv tilbrakte jeg studietide­n i de gamle universite­tsbygninge­ne ved Karl Johans gate i Oslo sentrum. Der holdt juristene og teologene til, og den gang tidvis franskstud­erende filologer og patologien for medisinern­e. Nå er nok også de to sistnevnte sammen med alt annet på universite­tsog forsknings­området på Blindern – omtrent som Ullandhaug i forhold til sentrum. Vi følte nok avstanden til det øvrige studie- og forsknings­miljøet som uheldig.

Mest mulig samlet

I utgangspun­ktet ser jeg det som en fordel å ha et mest mulig samlet universite­ts- og forsknings­miljø som etter hvert er utviklet og vel kommer til å vokse på Ullandhaug. Det var vel også et vektig argument for å plassere det nye sykehuset i samme området, selv om det byplanmess­ig sto svakt og vil fremtvinge betydelig ressursbru­k i ny infrastruk­tur og transport. Altså synes jeg man bør konsentrer­e seg om Ullandhaug dersom ikke avgjørende motargumen­ter foreligger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway