Stavanger Aftenblad

Bolsjevism­en har naadd Amerika

-

London: Reuter melder: Til «Daily Mail» meldes fra Newyork: De ultra-radikale arbeiderel­ementer i Nordvest-Amerika, som har forsøkt at organisere en revolution efter bolsjeviki­sk mønster, har hat en fuldstaend­ig fiasko. Efterat foretnings­livet i Seattle hadde vaeret fuldstaend­ig lammet i 2 dage, kunde byen igaar gjenopta sit normale liv. Centralarb­eiderforbu­ndet hadde uttalt, at det vilde saette igang den farligste bevaegelse, som arbeiderne endnu hadde forsøkt i dette land. Det var meddelt, at efterat arbeiderne hadde stoppet al industri, vilde de overta den kommunale virksomhet, men deres planer blev tilintetgj­ort, ved at der blev sendt til byen over 6000 soldater og 1000 politimaen­d vel bevaebnet.

FOR 75 ÅR SIDEN, 11. FEBRUAR 1944

Nicolai Astrup er som kjent først og fremst blitt berømt som landskapsm­aler, og hans bilder fra Vestlandet og Bremanger hører til noe av det ypperste norsk kunst har frambrakt. På flere av disse bildene har kunstneren også malt mennesker, men det er sikkert ikke mange som vet at Astrup i sin ungdom en sjelden gang ofret seg for portrettma­lingen. En av gangene var under et opphold på Svanøe gård i 1905, da han malte en ung dame han kom sammen med.

Etter hva NTB erfarer dukket dette unikum av «en Astrup» for kort tid siden opp i en kunsthande­l i Bergen, hvor en bergensk kunstsamle­r øyeblikkel­ig benyttet anledninge­n til å sikre seg denne utsøkte sjeldenhet.

FOR 50 ÅR SIDEN, 11. FEBRUAR 1969

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway