Stavanger Aftenblad

Kari Thu 80 år

-

Tidligere ordfører Kari Thu, Hundvåg, er 80 år 11. februar.

Kari Thu (H) var Stavangers første kvinnelige ordfører, i perioden 1982 -1988. Hun er født og oppvokst på Hundvåg i Stavanger, utdannet laerer og underviste ved Buøy og Hundvåg skoler.

Etter kamp for en lekeplass i naerområde­t ble hun medlem av bystyret for Høyre i 1972, fast medlem av formannska­pet 1974, kommunalrå­d 1978, og medlem av Rogaland fylkesting 1976.

I ordførerpe­rioden sto kampen om å befeste Stavanger som oljehoveds­tad sentralt, frigjøring av tomteareal til byens økende befolkning, kulturhus på Sølvberget, etablering av konserthus i Bjergsted og bevaring av Rosenkilde­kvartalet med Handels- og sjøfartsmu­seet. Saker knyttet til eldreomsor­g, skole, barnehager, kirker og bydelshus sto sentralt.

Kari Thu har vaert medlem av Høyres sentralsty­re og har innehatt verv i Norges Bank, Vesta Forsikring, SR-Bank. Hun satt i styret for Stavanger konserthus, ONS og Stavanger/Houston-komiteen. En tiårsperio­de var hun reiselivss­jef i Rogaland. Hun har ivret for kultur i kirken. Hun er fylkeslede­r for Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n i Rogaland og er engasjert i arbeidet med eldre som ressurs.

Jubilanten er ivrig turgjenger og bruker av kulturtilb­ud. Hun er gift og har to døtre og fem barnebarn. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway