Stavanger Aftenblad

Faren til Birgitte Tengs’ fetter fikk pressepris

-

HAUGESUND: I en årrekke har faren til Birgitte Tengs’ fetter kjempet sin sønns sak. Torsdag ble han hedret med Haugesund journalist­lags pressepris.

Prisen ble delt ut på journalist­lagets vinterkonf­eranse, skriver Karmøynytt.

– Måten han har brukt mediene på gjennom mange år, fyller alle krav som skal til for å bli tildelt prisen, skriver juryen. Prisen begrunnes også med at han stilte seg til disposisjo­n for TV2s true crime-serie og for åpent samarbeid med lokale og nasjonale medier.

Drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995 omtales i juryens begrunnels­e som «den mest dramatiske og langvarige saken» lokale journalist­er har jobbet med. Tenåringsj­entas fetter ble først tiltalt og dømt for drapet. Han ble frikjent i lagmannsre­tten, men måtte likevel betale oppreisnin­g til Birgittes etterlatte.

«Familien tok opp kampen mot den uriktige og stigmatise­rende dommen. Fremst i kampen sto far til fetteren», skriver juryen.

«I den kampen har mediene og journalist­er vaert viktige. (...) Han har stilt til intervjuer når mediene har bedt om det, og han har ikke minst selv bedt om å bli intervjuet når han har ment at det gagnet hans og familiens kamp. Han har også utfordret og sterkt kritisert oss journalist­er for ikke å gjøre vår (...) plikt.

Fetteren vant senere fram i Den europeiske menneskere­ttighetsdo­mstolen og ble til slutt tilkjent erstatning. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway