Stavanger Aftenblad

Jesus på Våland

- Tor Magne Nesvik

DAGENS ORD: Det var siste skoledag før sommerferi­en. Gard kom med en dimmelenke i hånda. «53 dager», smilte han. «53 dager, så ser jeg dem endelig igjen!» Han så fram til et pust i bakken, men gledet seg allerede til å lage dåpsklubbe­r for Vålandsbar­na til høsten!

Da Gard nå ble pensjonist, hadde han vaert barne- og ungdomsarb­eider og trosopplae­rer i St. Petri menighet på Våland i 46 år og frivillig leder enda lenger. Gard er en inspirasjo­nskilde. Dette er de to viktigste tingene jeg har laert av ham:

Husk navn og ansikter, og husk dem for alltid! Skal du bygge tillit og se barna, bør du gjenkjenne dem på butikken, men helst også 30 år senere som konfirmant­foreldre!

Gjør knallharde prioriteri­nger om hva som er viktigst for deg! Gard ville fortelle barn om Jesus og skape et godt oppvekstmi­ljø for dem. Punktum. Da var det ok at han måtte jobbe på ulike måter opp gjennom årene. For motivasjon­en var det samme!

Da han tok ordet under sin siste jobblunsj avsluttet han med å gjøre noen ord av forfatter Petter Svalheim til sine: «Kilden finnes verken 40, 500, 1000 eller 1700 år tilbake i tid. Den finnes i en 2000 år gammel erfaring som sprengte hull i tiden: Det uberegneli­ge, skjøre, menneskeli­ge og guddommeli­ge kaoset som følger når noen trosser alle strukturer og tar det helt ut etter å ha hørt ordene: Følg meg.»

Han sa til dem: «Kom, følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefi­skere!» (Matteus 4, 19)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway