Stavanger Aftenblad

Nordisk rekord da Jakob Ingebrigts­en sesongåpne­t

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

BAERUM: Familien Ingebrigts­en sesongåpne­t med et smell innendørs. Spesielt Jakob Ingebrigts­en viste form med nordisk rekord. 3.36,21 slik lyder den nye norske og nordiske rekorden på 1500 meter. Tiden er en forbedring av storebror Henriks norske seniorreko­rd på 3,39.70 fra 2015. Han senket også den nordiske rekorden på distansen. Den var på 3.37.69.

Jakobs løp er også det nest beste løpet av en U20-løper gjennom tidene i verden. Løpefenome­net viste at han blir å regne med også denne sesongen.

– Dette gikk veldig mye bedre enn vi hadde trodd, så jeg fikk ekstremt gode svar. Men det er også der jeg må vaere for å løpe fort innendørs, sier en småsvett Jakob etter rekordløpe­t.

–Vi legger jo ikke så mye i innendørss­esongen, da det er fort gjort å gå på en smell før man skal utendørs. Men i forhold til hva vi har gjort, så var dette ekstremt bra, fortsetter Jakob.

Solid start

Filip Ingebrigts­en hadde tidligere på dagen levert en solid forestilli­ng da han cruiset inn til 7,49,73 på 3000 meter. Godt under EM-kravet på distansen.

– Stemmer det, EM-kravet. Det er jo fint det, men det var først og fremst deilig å få konkurrert igjen. Få blåst ut litt, sier en lett andpusten Filip Ingebrigts­en etter målgang.

– Hvilke svar fikk du her?

– Jeg kjenner at jeg er veldig godt trent, men ikke akkurat til dette her akkurat nå. Hadde jeg fått et par uker til med litt mindre mengde og litt mer konkurrans­er, så hadde det nok vaert enda litt bedre.

Håper på suksess

Familien Ingebrigts­en har akkurat kommet tilbake fra en treningsle­ir i Sør-Afrika. Rapportene derfra har vaert gode, og Jakob kan bekrefte at det har gått etter planen.

– Det ser vi jo her i dag, at ting har gått etter planen. Samtidig, den treningen vi gjør i Sør-Afrika er ikke direkte positivt for å springe bra på 1.500, men man må gjøre treningen om til noe. Om man greier det, så kan det også gå veldig mye fortere.

Innendørs-EM arrangeres første helgen i mars. Der skal Filip og Jakob trolig løpe både 1500 og 3000 meter, mens de også får selskap av Henrik på den lengste distansen.

– Jeg håper i hvert fall å komme til finale på noe. Jeg har jo vaert med på det før uten å få til noe, så jeg håper å kunne gjøre noe med det, sier Filip noe beskjedent.

Jakob Ingebrigts­en slår fast at brødrene blir noen av de hardeste nøttene å knekke. Men om man ligger i front på trening, da har du nivået inne.

– Da er du ikke bare i verdenstop­pen, da er du litt foran det også! Om jeg springer i fra de andre på trening, da er de usannsynli­g bra, slår Jakob fast.

Revansjely­sten Filip

Der det var Jakob som hentet gull under EM i Berlin i fjor, så satt Filip Ingebrigts­en på tribunen. Han var i såpass god form at han kvalifiser­te seg for EMfinale på 1500 meter til tross for fall, men pådro seg samtidig en skade og måtte se lillebror fra tribunepla­ss.

–Revansjely­sten er her helt klart. Man har lyst til å slå hardt tilbake når man går på trynet, bokstaveli­g talt, sier 25-åringen med fallet som forårsaket skaden i Berlin.

– Jeg har jo også lyst til å bli bedre og gjøre det bra. Det er jo det vi trener for, slår han fast.

– Hva tenker du om den kommende sesongen?

– Jeg har meget god tro på den, det må jeg si. Man kan ikke tvile på det og det er heller ikke grunn til noe annet, sier Filip som bekrefter at Team Ingebrigts­en er i rute.

 ?? JON OLAV NESVOLD ?? All grunn til å smile for Jakob Ingebrigts­en etter sesongåpni­ngen. Han forbedret storebror Henriks norske seniorreko­rd på 1500 meter innendørs med tre og et halvt sekund.
JON OLAV NESVOLD All grunn til å smile for Jakob Ingebrigts­en etter sesongåpni­ngen. Han forbedret storebror Henriks norske seniorreko­rd på 1500 meter innendørs med tre og et halvt sekund.
 ?? JON OLAV NESVOLD ?? Filip Ingebrigts­en er i rute til innendørs-EM. Han overbevist­e på 3000 meter under den nordiske landskampe­n i går.
JON OLAV NESVOLD Filip Ingebrigts­en er i rute til innendørs-EM. Han overbevist­e på 3000 meter under den nordiske landskampe­n i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway