Stavanger Aftenblad

En telefon fra Odd-treneren overbevist­e Selvik

-

LA MANGA: Ganddalsgu­tten Egil Selvik holdt nullen i sin aller første kamp for Odd og mener han kan utvikle seg til å bli en toppkeeper i Skien.

Egil Ø. Naerland

– En telefon fra Dag-Eilev Fagermo overbevist­e meg om at Odd er den rette klubben for meg. Her har de utviklet en rekke keepere til til å bli blant landets aller beste, sier en smilende Egil Selvik til Aftenblade­t.

Fagermo er overrasket

– Jeg er overrasket over at roglandskl­ubbene lot ham gå til oss, enten Sandnes Ulf selv eller Viking. Men vi er glade, vi. Vi har ikke bare fått et talent, vi har fått en erfaren keeper, følger Oddtrener Fagermo opp.

Han har akkurat sett laget gå av banen etter Egil Selviks første kamp for Odd, 0–0 mot Sogndal i perfekt temperatur på en ypperlig bane ved La Mangas flotte fotballanl­egg.

Odd var best uten at Sogndal gjorde seg bort, og Egil Selvik måtte bare én eneste gang, i det 75. minutt, vise virkelig kvalitet for å hindre baklengs. Enhåndsred­ningen var til gjengjeld meget god.

–Det er sånn det er å vaere keeper. Du må vaere på hugget i 90 minutter og redde denne ene gangen det blir virkelig farlig, konstatere­r Selvik.

Utvilklet seg i Nest-Sotra Fjorårseso­ngen på utlån fra Sandnes Ulf til Nest-Sotra gjorde Selvik svaert godt. Han utviklet seg til å bli kanskje den beste keeperen i Obos-ligaen, og allerede da Aftenblade­t snakket med ham i fjor høst, fortalte han at klubber fra eliteserie­n var frampå.

– Jeg var likevel innstilt på å fullføre kontrakten med Sandnes Ulf, men da Odd kom på banen med konkrete henvendels­er, gikk det fort. Klubbene ble enige, og fredag satte jeg meg på flyet til Spania.

– Jeg fikk en treningsøk­t med laget lørdag og følte det var lett å komme inn i gjengen, sier Selvik.

Han er klar over at Odds førstekeep­er, Sondre Rossbach, vil vaere tilbake etter brudd i den ene lillefinge­ren før seriestart, men har stor tro på at han kan kjempe om plass på førstelage­t allerede i år likevel.

Det tror også Sondre Rossbachs far og Odds keepertren­er, den tidligere landslagsk­eeperen Einar Rossbach.

– Sondre kommer tilbake, ingen tvil om det, men vi har hentet Egil fordi vi mener han har alt som skal til for å bli vår nummer én. Sondre har jo også signaliser­t at han vil bort, at han vil prøve noe nytt, og det er kanskje ikke så rart. Etter alle disse årene med faren som trener, kan det vaere fint å få nye impulser, medgir Einar Rossbach.

Han forteller at han og Odd ser veldig mye på typen når de henter keepere de ønsker å utvikle.

Sånn var det med André Hansen (Rosenborg) og Rune Jarstein (Hertha Berlin).

– Egil utstråler allerede nå autoritet, det er en viktig egenskap, understrek­er keepertren­eren.

Egil Selvik mener han har tatt det rette valget med tanke på egen utvikling.

– Jeg spilte Obos i fjor og kjenner at dette er nytt og riktig steg. Heldigvis var det greit også for Sandnes Ulf, sier Selvik som spiller ny kamp for Odd kommende onsdag.

Kostet under 1 million

Etter det Aftenblade­t vet, koster Selvik under 1 million kroner, men dersom han spiller et visst antall kamper, kan det bli én million kroner i alt.

PS.Tidligere Viking-spiller Steffen Ernemann spilte nesten hele kampen for Sogndal og var god.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway