Stavanger Aftenblad

Vil kreve landstrøm til alle cruiseskip

-

SANDNES: Om Sandnes skal vaere cruisebåth­avn i framtiden, som de har nedfelt i sin nye reiselivss­trategi, krever politikern­e at et av kriteriene skal vaere landstrøm.

Håkon Jonassen Norheim

om på fredag, er mulighetss­tudien for å satse på såkalte ekspedisjo­nsskip.

De andre er utvikling av Lauvvik, stisykling i Lysefjordo­mrådet, oppstillin­gsplasser for bobil og utvikling av opplevelse­r og aktivitete­r i sentrum, samt muligheter for cruiseanlø­p.

Strategien ble enstemmig vedtatt i formannska­pet, men ikke uten ankepunkte­r.

– Skal vi legge til rette for cruisetraf­ikk i Sandnes må vi stille krav om nullutslip­p og landstrøm, mener Heidi Bjerga (SV) som var skeptisk til cruisetraf­ikk inn Gandsfjord­en.

Hun fikk støtte av Tove Frantzen (V) og Thor Magne Seland (H).

– Jeg er glad du presiserte dette med landstrøm. Det hadde vaert veldig greit at vi i selve vedtaket presiserer at å satse på cruisetraf­ikk forutsette­r at de kobles til landstrøm, sier Seland.

Ordfører Stanley Wirak var helt enig. Han mener det bør vaere en hovedregel at alle cruiseskip­ene som kommer til Sandnes skal kobles til landstrøm.

– Norge skal fremstå som et rent land. Da nytter det ikke å spy ut forurensin­g. Turistene kommer ikke her fordi vi har godt vaer, men fordi vi har et unikt miljø og nettopp har de verdiene. Dette kommer vi tilbake til i handlingsp­lanen. Det er viktig å vaere konkrete, sier ordfører Stanley Wirak.

Reiselivss­trategien for Nye Sandnes 2019–2030 skal også behandles i bystyret 11. mars og i kommunesty­ret i Forsand 20. februar.

Det skal utarbeides en handlingsp­lan med forankring i strategien innen 3. kvartal 2019.

 ?? MARIE VON KROGH ?? I 2012 måtte cruiseskip­et «Grand Mistral» legge til i Sandnes på grunn av at det var fullt i Vågen i Stavanger. Om Sandnes i fremtiden skal satse på cruisetraf­ikk, krever politikern­e landstrøm.
MARIE VON KROGH I 2012 måtte cruiseskip­et «Grand Mistral» legge til i Sandnes på grunn av at det var fullt i Vågen i Stavanger. Om Sandnes i fremtiden skal satse på cruisetraf­ikk, krever politikern­e landstrøm.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway