Stavanger Aftenblad

– Vi må skape et nytt Lykkeland

-

ÅRSMØTE: Jonas Gahr Støre holdt den politiske hovedinnle­dningen på årsmøtet til Stavanger Arbeiderpa­rti, hvor omstilling­en i naeringsli­vet var et av de sentrale temaene.

Pernille Filippa Pettersen

var blant annet behandling av politiske saker, valg av medlemmer til representa­ntskapet i Rogaland Ap og nytt styre for Stavanger Ap for 2019–2020.

Partileder Jonas Gahr Støre var til stede på møtet for å holde den politiske hovedinnle­dningen. Og ordstyrer Sølvi Ona Gjul fra Rennesøy Ap sang Støre opp på talerstole­n.

– Jeg har blitt introduser­t på mange måter, men aldri av en syngende ordstyrer, som gjennomfør­er en lang sang. Det skal jeg ta med meg tilbake igjen som en stor opptur, sa Støre til Aftenblade­t etter hovedinnle­gget.

Nytt Lykkeland

Hva Stavanger og Norge skal leve av når oljen tar slutt var et gjennomgåe­nde og sentralt tema i Støres tale. Han pekte blant annet på at forespørse­len for olje og gass vil bli mindre ut i det 21. århundre, og var tydelig på at vi må omstille oss til et samfunn med mindre utslipp og fornybar energi.

– Vi skal produsere olje og gass i mange år fremover, og fangst og lagring av CO2 vil gjøre at olje og gass vil belaste klimaet indre i fremtiden. Men ut i det 21. århundre vil verden etterspørr­e mindre olje og gass, og Norge skal bli et lavutslipp­samfunn. I den omstilling­en må vi bygge på all den kompetanse­n som finnes i leverandør­industrien og de 170.000 menneskene som jobber der. De vil bli en enorm ressurs for Norge i utviklinge­n av nye klimavennl­ige løsninger.

Han beskriver Rogaland som Norges omstilling­ssenter.

– Her har vi kort vei til naturresur­sene, kompetanse­n, fagarbeide­rne, lokalpolit­ikere, og her er det lokalsamfu­nn som har vaert med på hele omstilling­sreisen.

– Brøt med måten å tenke på Tross at Støre spår mange omstilling­er og en dyster fremtid for olje- og gassnaerin­gen, er han ikke redd for å miste velgere i oljehoveds­taden.

– Vi kan ikke møte fremtiden med troen på at alt kommer til å fortsette som før - det er uansvarlig. Det gjorde de ikke her på 70-tallet, da brøt de veldig med måten å tenke på, og de lyktes. Det kan vi gjøre igjen, sier Støre, og legger til: – Denne omstilling­en må vi gjøre sammen med alle de dyktige folkene og bedriftene i olje og gass-sektoren.

Kommunesty­re- og fylkesting­svalget 9. september 2019 var også et viktig tema i innledning­stalen. Støre var tydelig på at han tror Stavanger kan bli en rød kommune etter 24 år med høyrestyre.

– Valget i september blir en viktig mellomstas­jon for stortingsv­alget i 2021. I de kommunene vi er i utfordrerp­osisjon skal vi gjøre et godt valg. Jeg har troen på at vi har et lag, en glød og et engasjemen­t av nye folk som kan sørge for et skifte i Stavanger, sier en optimistis­k Støre.

Han skrøt også av Stavanger Aps ordførerka­ndidat Kari Nessa Nordtun, som med sine 32 år kan bli historiens yngste Stavangero­rdfører.

– Det blir utrolig spennende å følge med på valget i Stavanger, og jeg tror Kari vil gjøre en veldig god jobb.

Og om valget i 2021 hadde Støre en ting å si: – Jeg sier som Kjell Ingolf Ropstad, lett omskrevet: «klarer du ett godt valg, klarer du to».

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Jonas Gahr Støre bidro til å skape Lykkelands­temning på Stavanger Aps årsmøte i helga. I bakgrunnen synger Svein Fjellheim, tidligere LO-sekretaer i Rogaland og tidligere statssekre­taer for statsminis­ter Jens Stoltenber­g.
PÅL CHRISTENSE­N Jonas Gahr Støre bidro til å skape Lykkelands­temning på Stavanger Aps årsmøte i helga. I bakgrunnen synger Svein Fjellheim, tidligere LO-sekretaer i Rogaland og tidligere statssekre­taer for statsminis­ter Jens Stoltenber­g.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway