Stavanger Aftenblad

Hiphop-miljø i sorg etter drap på rapper (28)

-

BERGEN: Mannen som ble knivstukke­t og drept på Danmarks plass fredag kveld tilhørte rapmiljøet i Bergen.

«Vi kommer til å savne deg, bro. Vi kommer til å holde det ekte for deg, aldri glemme den energien du hadde og påførte andre», skriver venner av den avdøde på Instagram.

Venner av mannen som døde etter knivstikki­ngen på Danmarks plass fredag kveld, har lagt ut kondolanse­r på sosiale medier.

–Det er veldig synd det som skjedde med ham, sier Marcus Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen.

– Han var en veldig snill fyr, alltid blid og alltid glad.

– Jeg ble sjokkert da jeg leste om drapet. Jeg fikk umiddelbar­t en dårlig følelse og når jeg fikk vite hvem som døde, ble jeg kvalm, sier en annen rapper som ønsker å vaere anonym.

Han forteller at han har kjent avdøde i mange år og oppfattet han som en fin fyr.

– Det er ikke til å tro

– Jeg kjente han veldig godt. Han var ikke en rappkjefte­t kis som lagde kvalme. Det var aldri noen dårlig stemning rundt han.

Rappe-kompisen synes det er forferdeli­g at noe sånn kan skje i nabolaget.

– Det er slik som hender i andre byer, i andre land. Så skjer det i vårt miljø. Det er ikke til å tro. Jeg har ikke ord. Folk er helt dum i hodet. En så absurd ting som et slagsmål.

– Høflig og grei

Flere i byens hiphopmilj­ø har lørdag delt bilder og videoer til minne om den drepte 28-åringen. Han var selv aktiv i miljøet under et artistnavn, og har spilt flere konserter i norske byer det siste året.

– Han var en artist i startfasen av karrieren. Jeg er usikker på om han hadde hatt konserter i Bergen, men jeg synes han var flink, og alltid høflig og grei mot meg, sier en sentral person i Bergens rapmiljø.

Erklaert død etter kort tid 28-åringen ble erklaert død rundt klokken 22.20 fredag kveld, under en time etter at politiet fikk melding om masseslags­mål og knivstikki­ng ved Circle K-stasjonen på Danmarks plass.

Da politiet kom til stedet var flertallet av de involverte vekke. I løpet av kvelden ble ti personer pågrepet på ulike adresser.

Alle ble siktet for kroppskren­kelse. Senere ble siktelsen utvidet til drap for en av dem, en mann tidlig i 20-årene.

Flere kan bli siktet Politiadvo­kat Trond Eide sa på en pressekonf­eranse lørdag ettermidda­g at han ikke uelukker at flere kan bli siktet.

Eide sier til Bergens Tidende at de har opptak av drapet på video.

Det blir fengslings­møte dag.

(Bergens Tidende)

i

 ??  ??
 ?? RUNE SAEVIG ?? – Han var en veldig snill fyr, sier bergensrap­peren Kamelen.
RUNE SAEVIG – Han var en veldig snill fyr, sier bergensrap­peren Kamelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway