Stavanger Aftenblad

– Ikke nok, sier Politiets Fellesforb­und

-

POLITI: Sør-Vest politidist­rikt får 53 millioner kroner ekstra og fem nye stillinger i 2019. – Kjaerkomne midler, men ikke nok, sier Per Anders Røsjorde i Politiets Fellesforb­und.

– Fjorårets drift gikk med underskudd, så dette er kjaerkomne midler for oss, som gjør at vi på en enklere måte kan oppretthol­de et godt polititilb­ud i distriktet. Jeg tror derimot ikke at summen i seg selv er løsningen på verken økonomi- eller bemannings­problemer, sier lokallagsl­eder for Sør-Vest i Politiets Fellesforb­und, Per Anders Røsjorde.

Budsjettøk­ning

Med en økning på 53,1 millioner kroner i budsjettet for 2019 får Sør-Vest politidist­rikt tilsammen 1.096.938.000 kroner. Det utgjør en økning på 5 prosent fra fjoråret.

Røsjorde er glad for at det kommer ekstra midler til politidist­riktet, men peker på at det ikke er nok.

– For å drifte politidist­riktet er dette bra. Vi blir alltid glade når vi får ekstra midler i budsjettet, men vi har flere problemer knyttet til nok resurser, og dette er problemer vi ikke får løst. Selv ikke med 53,1 millioner ekstra i budsjettet.

Stortingsr­epresentan­t for Rogaland Høyre, Alexander Stokkebø, mener politidist­riktet har all grunn til å vaere glade over økningen.

– En økning på 53,1 millioner er en ganske stor økning fra et år til et annet. Vi håper det vil bidra til å styrke politiets evne til å forebygge, bekjempe og etterforsk­e kriminalit­et i distriktet, sier Stokkebø.

Fem nye stillinger

I tillegg til budsjettsø­kningen styrkes bemanninge­n med fem nye stillinger. Røsjorde er glad for bemannings­økningen, men mener politidist­riktet trenger mer enn fem nye stillinger.

– Vi er per i dag 1016 ansatte, og hvis man putter fem stillinger på toppen av det, så utgjør ikke det allverden. Med rundt 30 stillinger hadde vi begynt å vaere der vi burde.

– Skritt mot målet

Tilbake i 2008 ble det foreslått at politidekn­ingen i Norge skulle gå fra 1,8 til 2,0 politiårsv­erk per tusen innbyggere innen 2020. Denne målsetning­en har blitt referert til en rekke ganger, og er også et mål for dagens regjering.

Stokkebø mener målet kan nås før 2020.

– At Sør-Vest politidist­rikt styrker bemanninge­n med fem nye stillinger er et nytt skritt på vei mot målet, som vi ligger an til å nå nasjonalt i løpet av 2019, sier han.

Mindre kontor - mer ute

I naerpoliti­reformen, som trådte i kraft 1. januar 2016, legges det blant annet vekt på tilstedeva­erelse av et kompetent og effektivt lokalt naerpoliti der befolkning­en bor.

Med budsjettøk­ning tror Stokkebø at politiet vil få mulighet til å vaere mer til stede der folk er, og bygge relasjoner i distriktet.

– Politiet skal vaere i stand til å forhindre, avdekke og forebygge kriminelle hendelser. Vi ser allerede at politiet er mer ute på hjul og til fots, og at de er mer til stede. For at politiet skal fortsette med det må de ha nok folk, resurser og rett utstyr. Det kan økningen i budsjettet bidra med, sier Stokkebø.

 ??  ?? Sør-Vest politidist­rikt får 53 millioner kroner ekstra i budsjettet og styrker bemanninge­n med fem nye stillinger i 2019.
Sør-Vest politidist­rikt får 53 millioner kroner ekstra i budsjettet og styrker bemanninge­n med fem nye stillinger i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway