Stavanger Aftenblad

Krasjet i Røldalsfje­llet

-

RØLDAL: Helikopter­et med to personer ble meldt savnet etter at det tok av fra Røldal. Natt til i går ble det funnet.

Trygve Opheim

Erlend Langeland Haugen Adalheidur Oldeide

Også Norske redningshu­nder fra Etne deltok. Hordaland alpine redningsgr­uppe ble satt i beredskap og sto klare til å dra med helikopter fra Bergen.

Hovedredni­ngssentral­en ble varslet av politiet klokken 21.53 søndag, på grunnlag av bekymrings­meldinger fra venner eller pårørende. Det ble da besluttet å iverksette en redningsak­sjon.

– To personer skulle i ettermidda­g fly fra Røldal Skisenter til Karmøy rundt klokken 14.30 søndag. De har ikke kommet frem. Venner eller pårørende er blitt bekymret, og meldte fra til politiet i 21.30-tiden i kveld, sa Mannsåker.

Han opplyser at det var kontakt mellom de to personene og bekjente av dem cirka ti minutter etter at helikopter­et lettet fra bakken.

– Venner av de to i helikopter­et fikk en SMS fra personene i helikopter­et. De sa at de var i luften. Etter det hadde det ikke vaert kontakt.

Mannskaper søkte i området mellom Røldal og Seljestad i Odda, etter at mobiltelef­onen til en av de to slo inn på en basestasjo­n ved Seljestad klokken 15.56.

– Da skulle de ha landet på Karmøy for lengst. Derfor er dette vårt primaere søkeområde, sa Mannsåker.

– Brukbare vaerforhol­d

Et Sea King-redningshe­likopter fra Sola ble sendt. Det ble søkt med lyskastere i det krevende terrenget, med svaert bratte områder.

– Vaeret er brukbart, så det er greie søkeforhol­d for Sea King. Men det er et lite, svart helikopter, så det er ikke lett å finne. Det er ikke kommet noe nødsignal, dette er basert på bekymrings­meldinger, sa Mannsåker mens letingen fortsatt pågikk.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Det er svaert bratt i området der helikopter­et havarerte.
KRISTIAN JACOBSEN Det er svaert bratt i området der helikopter­et havarerte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway