Stavanger Aftenblad

– Skimiljøet i Røldal er preget

- Arne Edvardsen arne.edvardsen@bt.no

RØLDAL: Daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig, beskriver en tung dag etter helikopter­styrten. Han kjente kvinnen og mannen i 40-årene som omkom. – De to frekventer­te skianlegge­t jevnlig og var en del av miljøet i bakkene. Jeg vet ikke om de hadde vaert i anlegget søndag. Helikopter­et tok av utenfor Røldal skisenters område, sier Oddvar Bratteteig.

Det var sent søndag at helikopter­et ble meldt savnet. Det ble funnet havarert i en fjellside like ved skianlegge­t. To personer fra Rogaland ble funnet omkommet ved vraket.

Bratteteig var selv med på den delen av redningsak­sjonen som foregikk fra bakken.

– Fra skisentere­t hadde vi tre snøscooter­e med ut i terrenget i natt. Jeg var på en av dem. Det var store mannskaper i sving. Blant annet fra Røde Kors Hjelpekorp­s i Røldal og Odda, sier den daglige lederen.

Bratteteig sier at det var gode leteforhol­d på natten, og at man i nattemørke­t fant frem til det havarerte helikopter­et ved 04-tiden.

På ulykkesste­det

Bratteteig sier at snøscooter-patruljene dro innover i fjellet ved 23.30-tiden. Funnet av det havarerte helikopter­et skjedde klokken 03.08. Det var et redningshe­likopter fra Sola som gjorde funnet.

Det var ikke mulig for helikopter­et å få ned redningsma­nn på en trygg måte. Dermed ble redningshe­likopteret sendt hjem og bakkemanns­kaper sendt inn.

Base på skisentere­t

Røldal skisenter ble base for redningsak­sjonen i natt, men basen ble avviklet i går.

– Vi er imidlertid klar til å bistå politi og andre som skal inn i området, sier Bratteteig.

Han sier at ulykken vil prege skimiljøet. – Hendelsen har ikke sunket ordentlig inn ennå. Det blir et stort savn for de pårørende, venner og bekjente. Dette var skientusia­ster som var en del av miljøet i bakkene. Selv snakket jeg med dem når jeg traff dem på senteret, sier Bratteteig.

Helikopter­styrt i 2013

Røldal skisenter har også tidligere opplevd helikopter­styrt. Det var i april 2013 at et helikopter med fem personer om bord fikk problemer.

Ulykkeshel­ikopteret var av typen Eurocopter AS350 B3 fra Fon- nafly. Alle de fem om bord kom fra ulykken med livet i behold. Helikopter­et styrtet bare 100 meter fra skiheisen i Røldal skisenter.

 ??  ??
 ?? KNUT S. VINDFALLET ?? Daglig leder Oddvar Bratteteig var med da helikopter­et ble funnet i fjellsiden i Røldal natt til i går.
KNUT S. VINDFALLET Daglig leder Oddvar Bratteteig var med da helikopter­et ble funnet i fjellsiden i Røldal natt til i går.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway