Stavanger Aftenblad

Leteaksjon­en i Egersund: Har funnet en død person – avslutter søket

-

EGERSUND: Søndag begynte leteaksjon­en etter en 46 år gammel rumensk mann, som sist ble sett lørdag kveld. Mandag ettermidda­g opplyser politiet at det har blitt gjort et funn i forbindels­e med saken.

– Vi har i ettermidda­g funnet en person i sjøen, som har blitt fraktet inn til land. Vi kan ikke si om det er den savnede enda, men personen har blitt sendt til sykehuset for obduksjon, sier jourhavend­e jurist ved Sør-Vest politidist­rikt, Anne Mette Dale. Hun opplyser at søket etter savnede vil avsluttes.

Dale kjenner ikke til hvor personen skal ha blitt funnet.

Det ble foretatt søk i sjøen med utgangspun­kt i området der mannen sist ble observert. – Vi konsentrer­er oss om søk i sjøen, og det blir fortløpend­e vurdert andre tiltak enn dykkere, opplyste operasjons­leder Toralv Skårland mandag formiddag. Han forteller at det kan se ut som mannen har falt i vannet ved en ulykke.

– At det er en ulykke er en av hypotesene politiet jobber ut fra. Vi etterforsk­er andre spor som dukker opp parallelt for å sjekke spor både inn og ut av saken, forteller Skårland.

Den 46-år gamle mannen, som opprinneli­g er fra Romania, ble meldt savnet av pårørende. Han ble sist observert lørdag kveld. Han hadde vaert ute med venner lørdag kveld, men kom bort fra vennene utpå natta. Mer enn 30 frivillige fra Norske redningshu­nder, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Speidernes beredskaps­gruppe Sør-Vest lette søndag sammen med politiet.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? 30 frivillige lette både på land og i sjøen etter den savnede rumeneren.
PÅL CHRISTENSE­N 30 frivillige lette både på land og i sjøen etter den savnede rumeneren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway