Stavanger Aftenblad

Det ble ny rekord for 100-ugå

- Siv.helen.kvalvaag@aftenblade­t.no

SANDNES: Spisestede­ne i Sandnes serverte forrige uke 83.298 retter for 100 kroner. Det er ny rekord, og vel så det.

Siv Helen Kvalvåg Camilla Bjørheim

Pernille Filippa Pettersen

– Det har vaert en helt utrolig uke, sier prosjektle­der for 100-ugå, Anne Paulsen.

Målet var å selge like mange retter som det er innbyggere i Sandnes kommune. Per 31. januar bodde det 77.057 personer i kommunen, antallet retter til 100 kroner servert forrige uke ble altså 83.298. Det er en solid oppgang.

– Vi hadde som mål å servere like mange retter som innbyggere i Sandnes i september. Men da vi sjekket innbyggert­allet nå i februar hadde det gått opp. Derfor trodde vi ikke at vi skulle klare å nå målet, sier Paulsen.

– At vi klarte det likevel er kanonbra og utrolig kjekt.

Stor økning

Økningen fra februar 2018 er på hele 20 prosent, og økningen fra september i fjor er på 16 prosent. y For ett år siden, i februar 2018, ble det solgt 69.522 retter på 100-ugå. y Under 100-ugå i september i fjor, ble det servert 71.265 retter.

Denne gangen var det 11. gang det ble arrangert 100-ugå ble i Sandnes.

– Det har vaert en fantastisk uke, med mye folk i byen, selv mandag og tirsdag, som normalt er rolige dager. Spisestede­ne har meldt om travle dager med ekstra bestilling­er av råvarer og rekordmang­e solgte retter for mange, forteller Paulsen.

Populaert med vegetar

Denne gang var det mange av spisestede­ne som satset på vegetarret­ter.

– Over 20 av spisestede­ne hadde et kjøttfritt tilbud på menyen, og vi opplever at det har blitt veldig godt mottatt blant gjestene, forteller Paulsen.

Hun tror folk har turt å prøve de spesielle rettene, og at restaurant­ene har turt å satse på det litt uvanlige.

– Både restaurant­ene og gjestene har utfordret seg selv, og det har vist seg å vaere vellykket.

Gamlavaerk­et gikk rett til topps på lista med sin «røkt langtidsba­kt biff av brisket fra Jaeren», som det måtte lages over 6800 porsjoner av. Vinneren var tett fulgt av «Biff indrefilet av norsk storfe» fra Hereford Biffstue.

Driftsansv­arlig ved Gamlavaerk­et, Bente Andersen, var ikke klar over at restaurant­en hadde solgte flest retter da Aftenblade­t ringte. – Hurra, utbrøt Andersen. – Helt fantastisk. Da var det virkelig verdt strevet.

Andersen forteller at det har vaert stor pågang hele uken.

– Det har vaert mange gjester innom i år, også i ukedagene. Det tyder på at restaurant­en har klart å treffe på smak og mengde under årets 100-ugå.

Flere av stedene har økt fra 100-ugå i september. Nedgangen for Hereford skyldes nok en time kortere åpningstid.

Noi var Folkets favoritt

I løpet av uka har over 2000 gjester stemt frem sin favorittre­tt blant spisestede­ne. Resultatet viser at vegetarret­ten «Rett og slett» fra Noi har vaert en innertier, sammen med suppebuffe­ten til BådeOg.

På en skala fra 1 til 6 fikk Noi hele 5,65 poeng i snitt av de som stemte.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Det ble servert 83.298 retter til 100 kroner i Sadnes forrige uke. Det er 6241 mer enn arrangøren­e hadde håpet på.
MARIE VON KROGH Det ble servert 83.298 retter til 100 kroner i Sadnes forrige uke. Det er 6241 mer enn arrangøren­e hadde håpet på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway