Stavanger Aftenblad

Må bygge både på eksisteren­de og ny kompetanse

- Elin Isaksen Pressetals­person, Equinor

ENERGI: Aftenblade­t har den seneste tiden skrevet om at Equinor flytter handel med strøm fra Stavanger til Århus. Vi ønsker å redegjøre noe rundt sakens innhold og bakgrunn. Equinor utvikler seg som et bredt energisels­kap, blant annet med virksomhet innen fornybar energi. For å håndtere markedsris­iko og sikre god lønnsomhet i vår eksisteren­de og framtidige produksjon har vi behov for å raskt sikre oss god forståelse av forskjelli­ge nasjonale kraftmarke­der. Da trenger vi både kompetanse, kapasitet og IT-systemer ut over det vi har i dag.

Aktivitet i naermere 40 land

Derfor kjøpte vi i fjor sommer Danske Commoditie­s (DC), som er et av Europas største selskaper innen kortsiktig handel med kraft. DC ble etablert i 2004 og omsetter nå dobbelt så mye kraft som hele det årlige strømforbr­uket i Norge. Selskapet har aktivitet i naermere 40 land, naermere 300 medarbeide­re og gjennomfør­er 4000 transaksjo­ner – hver dag. Med dette miljøet som del av Equinor-familien, er vi enda bedre posisjoner­t for å lykkes med fornybar for hele selskapet.

Som en følge av transaksjo­nen samler vi nå vår handel med elektrisit­et i DC. Det medfører en begrenset overføring av oppgaver fra London og Stavanger til Århus, som berører åtte stillinger (fire i London og fire i Stavanger). I tillegg betyr overføring­en at enkelte støttefunk­sjoner over tid kan frigis til andre oppgaver: Åtte årsverk fordelt på Stavanger og London.

Vi har aktivt konsultert fagforenin­ger og ansattrepr­esentanter gjennom prosessen, og hatt god dialog også om overføring­en av handel med elektrisit­et til DC. Vi er glade for at de berørte medarbeide­rne i Stavanger allerede har fått eller er i ferd med å få nye stillinger internt.

Vi er glade for at de berørte medarbeide­rne i Stavanger allerede har fått eller er i ferd med å få nye stillinger internt

Fortsetter sterk virksomhet

For å lykkes må vi bygge både på eksisteren­de og ny kompetanse. For å bidra til felles kompetanse­utvikling vil kolleger fra alle Equinor-lokasjoner kunne jobbe en periode i Århus, og vice versa. La det ikke vaere noen tvil: Våre medarbeide­re i Stavanger er viktige for lavkarbons­atsingen, ikke minst med sin kompetanse på prosjektut­vikling, marine operasjone­r samt karbonfang­st og lagring. I tillegg fortsetter vi naturligvi­s å utvikle den sterke virksomhet­en vi har i Stavanger innen markedsfør­ing og handel med råolje, naturgass og andre produkter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway