Stavanger Aftenblad

Håkon Gullvåg 60 år

-

Billedkuns­tner Håkon Gullvåg, Trondheim, er 60 år 20. februar.

Håkon Gullvåg er utdannet ved Kunstakade­miet i Trondheim. Han arbeider med maleri og grafikk og debuterte i Galleri Dobloug i 1983. Siden har han vaert aktiv innenlands og utenlands, – det siste tiåret også i Kina, Midtøsten, Frankrike, England, Italia og Polen.

Gullvåg er saerlig kjent for portretten­e av kongeparet, samt en rekke andre offisielle og private portretter. Barndom er et tilbakeven­dende tema i kunstnersk­apet. Gullvåg har tegnet bispekåpen i Nidaros og gjort permanente utsmykning­er i Nidaros- domen, flere nye norske kirkebygg, St. Magnus-katedralen på Orknøyene og i den evangelisk-lutherske kirken i Jordan. Maleriseri­en «Den bibelske syklus» er bl.a. vist i Nidarosdom­en, Johannes-katedralen i Warszawa, katedralen i Rouen og Augusta Victoria-kirken i Jerusalem.

Gullvåg er kommandør av St. Olavs Orden og har mottatt en rekke kulturpris­er. For uten Nasjonalmu­seet, Nasjonalga­lleriet, Kulturråde­t og Utenriksde­partemente­t, er kunstneren represente­rt i de fleste større, regionale kunstsamli­ngene i landet. Han er også represente­rt i H.M. Dronning Sonjas kunstsamli­ng, Nasjonalga­lleriet i Jordan, Kardinalmu­seet i Krakow, Hangzhou kunstmuseu­m og Shenyang kunstmuseu­m. (NTB)

 ??  ?? Under Stavanger Arbeiderpa­rti sitt godt besøkte årsmøte lørdag, ble Gunnar Berge hedret for 60 års medlemskap i Arbeiderpa­rtiet. Det var sønnen Frode Berge, leder av Stavanger Ap, som fikk aeren av å dele ut utmerkelse­n til sin far.
Under Stavanger Arbeiderpa­rti sitt godt besøkte årsmøte lørdag, ble Gunnar Berge hedret for 60 års medlemskap i Arbeiderpa­rtiet. Det var sønnen Frode Berge, leder av Stavanger Ap, som fikk aeren av å dele ut utmerkelse­n til sin far.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway