Stavanger Aftenblad

Zlatko Tripic: - Jeg er glad vi ikke kjøpte 10 nye spillere

-

FOTBALL: To angrep som satt var nok til at Viking slo Sandefjord 2-0 i Marbella. Etter kampen påpekte Zlatko Tripic betydninge­n av å ha en sammensvei­set spillergru­ppe som kjenner hverandre – og som han tror kan overraske.

Marbella (Aftenblade­t): – Vi trenger ikke så mange sjanser for å score mål. Mot Sandefjord var forsvarsar­beidet og det å holde nullen viktigst. Det klarte vi, forklarer Zlatko Tripic overfor Aftenblade­t etter at han og Tommy Høiland hadde scoret målene i 2–0-seieren.

Det var en rufsete 1. omgang på Marbella stadion, ingen av lagene maktet å holde på ballen, vaere presise nok eller skape noe trykk på motstander­ens mål. Sandefjord var naermest med et skudd fra skrått hold som Amund Wichne reddet. Men i pausen skjedde det Zlatko Tripic mener kjennetegn­er Vikings styrke.

Sammensvei­set spillergru­ppe Spillerne pratet sammen, erkjente at omgangen var dårlig, men var samtidig helt trygge på at de hadde kvalitet nok i laget til å slå Sandefjord, laget som havnet sist i fjorårets eliteserie og rykket ned.

Zlatko Tripic trekker fram betydninge­n av en lojal spillergru­ppe som kjenner hverandre, har fått spille sammen en stund og vant 20 kamper sammen i fjor. Bare Runar Hove og Samuel Fridjonsso­n er helt nye ansikt i årets tropp.

– Du ser at andre lag hentet inn spillere som koster millioner, det er greit når forventing­ene er at de skal kjempe i toppen. Men se på Start for eksempel i fjor, pengene skal brukes riktig også.

– Jeg er i alle fall veldig glad for at Viking ikke hentet inn 10 nye spillere foran denne sesongen. Vi har noe veldig spennende på gang i denne gruppen, stemningen er veldig bra. Vi vet hvor gode vi er. Det handler bare om å få det ut. Jeg fikk en veldig god følelse etter at vi slo Sandnes Ulf 5–1 i forrige uke. Flere av de yngre spillerne har tatt skritt, forklarer Tripic.

To gode angrep var nok

Mot Sandefjord holdt det med to presise angrep hvor Viking scoret sine to mål i løpet av de siste 45 minuttene. Dermed tok de sin tredje seier av fire mulige i oppkjøring­en og holdt nullen for første gang.

Zlatko Tripic sier rett ut at Viking har offensiv x-faktor i laget, at det går fort framover i lengderetn­ingen med få berøringer de gangene det sitter.

– Begge scoringene var fine og eksempel på det. Så er det faktisk litt uvant for oss å spille på gras. Det så du i 1. omgangen hvor ballen hoppet og spratt mye. Sandefjord er et bra lag, dette var en fin test for oss, påpeker kantspille­ren.

– Lønner seg til slutt Viking-spillerne opptrådte både

??  ?? Her gratulerer Tommy Høiland og Zlatko Tripic hverandre med målene etter at Viking slo Sandefjord 2–0 i mandagens treningska­mp i Marbella. Til venstre Zymer Bytyqi.