Stavanger Aftenblad

Potte tett Viking besto testen: – Godt å se at det gir resultater

-

MARBELLA: Målet var å holde nullen. Det klarte Viking.

Da kom – som vanlig – scoringene også.

Etter å ha sluppet inn mål mot Sola, Nest-Sotra og Sandnes Ulf gikk Viking på banen mot Sandefjord i Marbella mandag med et mål om å tette igjen bak.

Det klarte de mørkeblå som vant kampen 2–0 etter to flotte scoringer signert Zlatko Tripic og Tommy Høiland.

– Jeg synes vi var veldig gode defensivt. Det er det vi har trent mest på i hele vinter. Det er godt å se at det gir resultater, sier Tommy Høiland til Aftenblade­t.

Viking imponerte ingen før pause mot Sandefjord. Det var tett bakover, Sandefjord hadde kun en halvsjanse, ellers hadde Bjarne Berntsens gutter kontroll bakover. Men framover på banen skjedde det lite. Det tok seg kraftig opp etter pause.

Kompakt

– Det lugget veldig offensivt i 1. omgang. Om det var fordi vi brukte så mye krefter på det defensive, det vet jeg ikke. Men når hovedfokus­et var at vi skulle holde nullen og tette igjen bak, må vi si oss fornøyde, sier Høiland.

– Var det viktigere for dere å holde nullen enn å sprudle offensivt?

– Det viktigste er egentlig å vinne. Men for å kunne klare det er det viktig å holde nullen, det hjelper. Fordi vi vet at scoringene kommer. Det gjorde de også i dag, sier spissen.

Høiland mener nøkkelen for å overleve er å kunne ha et stabilt forsvarssp­ill. Da kan ikke laget slippe inn 68 mål – eller enda mer – som i fjor.

– Helt klart. Vi må bli mer kompakte i forsvar. I fjor hadde vi for store avstander. I dag lå vi mer kompakt, det var bra gjennomfør­t.

Fornøyd Berntsen

Bjarne Berntsen likte det han så av sine elever etter pause.

– Med så mange sjanser og de scoringene vi fikk, så sier det seg selv. Vi var solide bakover, det var veldig bra, sier Viking-treneren.

– Hvilke svar fikk du her?

– Jeg så først og fremst at vi jobbet knallhardt. Vi var godt organisert­e og vi er blitt flinkere til å vurdere når vi skal holde ballen i laget og når vi skal gå på kontra. De to målene vi scoret var eksempler på det å vinne ballen høyt og så straffe motstander­en med en gang.

Krever hardt arbeid

Samúel Fridjónsso­n har laert laget sitt å kjenne så godt nå at han vet sjansene kommer. Det handler bare om å stå imot bakover.

– Vi vet at vi skaper sjanser og scorer mål, så det gjelder å ha en god struktur bakover. Du kan ikke vaere åpen, da får du problemer. Slik vi forsvarte oss i dag, det var veldig bra, sier islendinge­n som er på lån fra Vålerenga.

– Men det koster, det blir mye løping, hardt arbeid og høy intensitet i jobbingen. Vi løper jo 10–12 kilometer i hver kamp, men det må til.

Han begynner virkelig å finne rollen sin sentralt på Vikings midtbane.

– Ja, det begynner å bli bra nå. Det blir lettere for hver dag nå som jeg blir bedre og bedre kjent med medspiller­ne mine både på og utenfor banen, sier Fridjónsso­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway