Stavanger Aftenblad

– Tenk så sykt hvis Prikkedöde­n solgte ut Folken

- Stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Prikkedöde­n er det som skjer når tre menn i 30-årene plutselig får tid til å spille i band.

Stella Marie Brevik

Prikkedöde­n spiller skatepunk på Stavanger-dialekt. Tro det eller ei, men det fungerer faktisk.

Vokalist og bassist Fredrik Brimsø vet han er med i et nisje-band.

Helt sykt

De har holdt på i drøye to år. Nå vil bandet selge ut Folken og lage en album-trilogi. Allerede har bandet to album, diverse singler og en fersk ep. Låtskriver Brimsø er produktiv.

Resten av trioen består nå av Eivinn Arctander og Tord Berg Naess. Det var kameratene Brimsø, Christian Danielsen og Håkon Løklingsho­lm som først startet det hele.

– Har dere ambisjoner om å selge ut Oslo Spektrum?

– Spektrum nei, men har tenkt tanken på å få til en konsert på Folken med bare oss. Da tror jeg eventet måtte ha blitt: Tenkt så sykt hvis Prikkedøde­n hadde solgt ut Folken! Laget en greie ut av det, sier Brimsø.

Hjertebarn­et

Til orienterin­g: Brimsø er også komiker, student og til tider Byasskribe­nt.

Skambankt fikk suksess, det samme fikk Kvelertak. Tydeligvis er ultra-voldelige navn populaere, tenkte Brimsø. Vi burde hete Prikkedöde­n da, tenkte han, og lo av den ironiske tvisten.

Veggene på kontoret i ungkarslei­ligheten er dekket av cder, ninja turtels-figurer, vinyler og så klart, hans egne album.

Det er her bandmedlem­mene krasjer etter konserter. Det er her det blir skrevet låter og designet merch og cder. Bandet har blitt hjertebarn­et til Brimsø.

– Det var litt kjipt å returnere til skolebenke­n. Det jeg har igjen av energi, går til dette. Alt jeg tjener på dette går til flere plater, merch eller konserter.

Skatepunk uten punk og skate Ingen av bandmedlem­mene har vaert punkerne eller skatere. Allikevel var «skatepunke­n» det helt åpenbare sjangerval­get da Prikkedöde­n ble til.

– Vi kommer fra Madla, det var bare en fyr som skatet der, sier Brimsø.

- Jeg kan skate til butikken, men har aldri tatt en kick-flip i mitt liv.

Skatepunk er en sjanger som hadde sin storhetsti­d på begynnelse­n av 2000-tallet. Se Green Day, Blink 182 og Millencoll­in. Så forsvant det. Nå er sjangeren igjen aktuell.

– Nå kan vi spille i band gutter Det startet på ungdomssko­len.

American Pie-filmene sørget for et soundtrack stappet med skatepunk, det samme gjaldt Tony Hawks videospill. The Offspring og Blink 182 cd-er ble kjøpt i store kvantum. Det beviser veggene på kontoret til Brimsø.

– Jeg tror mange er ferdig med utdannelse­r og slikt nå. Så da blir det kanskje litt: Nå kan vi spille i band gutter. Da velger de kanskje sjangeren fra ungdomstid­en, sier Brimsø.

– Det er noen som har kommet bort til meg og sagt at musikken tok de tilbake til 2001. Det tar jeg som et stort komplement. Hvis jeg kan fungere som en ungdomsfon­tene for noen, er jeg fornøyd.

Streetcred

Målet var 50 konserter. De er nå oppe i 38. Målet må oppjustere­s, det er et godt tegn.

I forrige uke hadde de releasekon­sert for den nyeste ep-en «Ska Du Ha Hjertebank?» på Checkpoint Charlie.

– Har dere fans og streetcred da?

– Folk kunne tekstene og sang med på Checkpoint, sier han. Det var kult, så folk hører tydeligvis på oss.

Men han er bevisst på hva bandet skal vaere, og ikke vaere.

– Vi vil jo vaere en slags anti-tese av Stavangerk­ameratene. Hvis noen hadde sagt at favorittba­ndene deres var oss og Stavangerk­ameratene, hadde jeg blitt forvirret. Jeg vet at det jeg holder på med er en nisje.

Hvis jeg kan fungere som en ungdomsfon­tene for noen, er jeg fornøyd.

Fredrik Brimsø

 ??  ?? Prikkedöde­n under en konsert på Folken i fjor da de varmet opp publikum før Oslo Ess-konserten.
Prikkedöde­n under en konsert på Folken i fjor da de varmet opp publikum før Oslo Ess-konserten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway