Stavanger Aftenblad

Harald Sunde 75 år

-

Tidligere fotballspi­ller Harald Sunde, er 75 år 21. februar. Jubilanten startet sin fotballkar­riere i Nidelv. Den gang var Nidelv det beste laget i Trondheim og gjennom 1960-tallet slåss de hardt med Rosenborg om å vaere «best i byen». I 1961 var han sentral da Nidelv spilte seg fram til semifinale­n i cupen.

Da Rosenborg rykket opp til 1. divisjon etter 1966-sesongen, meldte Sunde overgang fra Nidelv. Sammen med Odd Iversen, dannet duoen et radarpar med Iversen som spiss og Sunde som en driblester­k og kreativ midtbanesp­iller. Rosenborg vant 1. divisjon det og året og tapte cupfinalen for Lyn. Sunde og Iversen ble senere solgt sammen til Racing Mechelen i Belgia. Den første sesongen var oppløftend­e, men Sunde kom tilbake til Rosenborg i 1972 etter endt toårskontr­akt.

Fra 1975-sesongen ble han spillende trener for Orkanger, men gjorde comeback for Rosenborg i 1978 da Rosenborg slet, og hadde rykket ned til 2. divisjon. Med Nils Arne Eggen som trener og Sunde som kaptein, rykket Rosenborg opp til 1. divisjon igjen.

Ut over 1980-tallet var Sunde assisteren­de trener for Rosenborg og trener for juniorlage­t. Fram til 2011 jobbet han som materialfo­rvalter i Rosenborg.

Til sammen spilte Harald Sunde 104 1. divisjonsk­amper og scoret 30 mål. Han vant to seriegull, spilte 39 A-landskampe­r og scoret fem mål. Han står også registrert med U-landskampe­r, juniorland­skamper og europacupk­amper. I 1967 ble han kåret til Årets spiss av VG.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway