Stavanger Aftenblad

Brannvesen­et protestere­r mot komfyrvakt-vedtak – Nav gjør ny vurdering

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

Nav vil ikke lenger dele ut gratis komfyrvakt til utsatte grupper via Hjelpemidd­elsentrale­n. Det får Rogaland brann og redning IKS til å koke. – Vi protestere­r på det sterkeste mot at komfyrvakt fra 16. mai 2019 ikke lenger innvilges som et hjelpemidd­el som dekkes av Folketrygd­en, sier Nils-Erik Haagenrud, brann- og redningssj­ef i Rogaland brann og redning IKS (RBR) ifølge en pressemeld­ing.

Navs begrunnels­e er at komfyrvakt etter NEK 400 (Norsk Elektrotek­nisk komité) må regnes som ordinaert utstyr i en bolig. Både brannvesen­et og helse- og omsorgseta­ten erfarer tvert imot i de aller fleste boligene vi besøker at komfyrvakt ikke er ordinaert utstyr.

De ber nå Arbeids- og sosialdepa­rtementet om å reversere denne avgjørelse­n.

Nav tar kritikken og argumenten­e fra brannvesen­et på alvor, og vil derfor gjøre en ny vurdering i denne saken. I den forbindels­e vil de kontakte Direktorat­et for samfunnsik­kerhet og beredskap.

– Vår vurdering tok utgangspun­kt i at vi til enhver tid er pålagt å vurdere hvilke hjelpemidl­er som skal inngå i folketrygd­en. Her er det blant annet krav om at hjelpemidd­elet skal vaere utformet spesielt for personer med nedsatt funksjonse­vne, og at det ikke er vanlig å anskaffe produktet i befolkning­en, sier seksjonssj­ef Jan Erik Grundtjern­lien i Nav.

 ??  ??
 ??  ?? Nils-Erik Haagenrud, brann- og redningssj­ef i Rogaland brann og redning IKS (RBR).
Nils-Erik Haagenrud, brann- og redningssj­ef i Rogaland brann og redning IKS (RBR).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway