Stavanger Aftenblad

Nye Veier føler seg misforståt­t om fartsgrens­e

- Arnt Olav Klippenber­g arnt.olav.klippenber­g@aftenblade­t.no

EIGERSUND: Nye Veier sa nylig til folkevalgt­e og media i Egersund at fartsgrens­en på gamle E 39 kan bli satt ned når den nye motorveien kommer. Det skapte rabalder Politikere og media i Egersund oppfattet budskapet fra Nye Veier likt. Når den nye motorveien kommer, kan hastighete­n bli satt ned på gamle E 39. Samferdsel­spolitiker i fylkeskomm­unen og varaordfør­er i Eigersund Leif Erik Egaas (H) mente det hørtes ut som en trussel for å få folk over på bomveien. Ordfører Odd Stangeland kalte det tvang: «Vil du ikke, så skal du.»

Den sterke reaksjonen i Eigersund har et bakteppe. Kommunen har ønsket seg andre løsninger enn de som ser ut til å komme. Den nye traseen blir trolig den som kalles R 1. Dette alternativ­et er det som Eigersund ser på som det dårligste for byen Egersund. Trøsten har vaert at folk kan velge å kjøre den gamle veien.

Dalane Tidende gjenga Geir Gjervan i Nye Veier slik: «Og når det blir mindre trafikk, er det andre regler som gjelder. Det kan bety at fartsgrens­a kan bli satt ned.» Aftenblade­t skrev: «Geir Gjervan i Nye Veier sa at hastighete­n kan bli satt ned på gamle E 39 hvis det blir lite trafikk på veien.» Nå slår Nye Veier retrett. I en kommentar til saken i Aftenblade­t skriver de:

«Å sette ned farten på eksisteren­de vei er uaktuelt for Nye Veier. Oppslagene i media i dag beror på en misforståe­lse. Videre vil vi presisere at eksisteren­de vei ikke vil få bompenger. Alle vil kunne velge om de vil kjøre på den nye 4 -feltsveien, eller om de heller vil velge å kjøre på eksisteren­de vei på samme måte som i dag.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway