Stavanger Aftenblad

Fabricom dør – Endúr skal vokse

-

OLJESERVIC­E: Ansatte har forsvunnet i flokk fra Fabricom de siste 10 årene, og nå begraves navnet også. Men selskapet skal fortsette som Endúr Energy Solutions og med klare vekstambis­joner

– i nytt konsern.

Tor Dagfinn Dommersnes

kroner på topplinjen. Fabricom hadde en fin omsetnings­vekst på 80 millioner kroner fra 2017 til 2018, mens Bergen Group en nedgang på ca 50 millioner kroner i samme periode.

For nøyaktig et år solgte det internasjo­nale Engie-konsernet (eks Gaz de France) den norske virksomhet­en sin, og kjøpere var Mikal Løvik og Robert Norum gjennom selskapet Artemes, sammen med Handeland Industri, et selskap kontroller­t av kvinnherin­gene Ove Røssland og Skarveland-familien.

– 2018 var et godt år for oss, sier konsernsje­f Mikal Løvik til Aftenblade­t. Han overtok som sjef i februar i fjor, og fortsetter nå i samme posisjon etter sammenslåi­ngen.

– Vi ansatte 80 nye i fjor, og vi har klare mål om vekst også i år. Siden vi nå er i et børsnotert selskap kan jeg ikke vaere veldig konkret om målene våre for omsetning og nyansettel­ser, men vi skal vokse, lover Løvik.

Løvik (født 1981) er opprinneli­g bergenser, men flyttet til Stavanger som barn. Han har tidligere jobbet i blant andre Apply Leirvik og Eni Norge.

Mesteparte­n av ordrene Endúr Energy Solutions bidrar altså med halvparten av de 400 ansatte i det nye konsernet, men mesteparte­n av ordreboka fylles fra Stavanger.

– Vi har nå en ordrereser­ve på 800 millioner kroner, og totalt har selskapet 1 milliard i bestilling. Vi har jo noen langvarige kontrakter, sier Løvik.

De viktigste kontrakten­e har Endúr Energy Solutions med AkerBP, Equinor, Esso Slagentang­en og Wintershal­l.

– Vi håper å bli tildelt flere nye kontrakter. Vi merker godt at det er fin fart i bransjen, sier Løvik.

Toppsjefen

Det er konsernsje­f Nils Hoff i Bergen Group som blir konsernsje­f i Endúr ASA.

– Vi har fått på plass et solid fundament og er godt posisjoner­t for lønnsom vekst, sier Hoff i en pressemeld­ing.

Han er både stolt og ydmyk over ansvaret for å lede det nye selskapet videre.

- I dag har vi fått på plass et sterkt vestlandsb­asert industriko­nsern som vi gleder oss til å utvikle videre. Nå er vi klar for å vokse videre gjennom de tre satsingsom­rådene Akvakultur, Energi & Industri og Maritim Service, sier Nils Hoff.

Etter sammenslåi­ngen vil Mikal Løvik og Robert Norum kontroller­e 54 prosent av aksjene i Endúr ASA. Eierandele­n er henholdsvi­s 17,7 og 37,2 prosent.

Mens Endúr Fabricom ikke har vaert på børs tidligere, var Bergen Group sin børsverdi 116 millioner kroner ved siste årsskifte, ned fra 145 millioner kroner ved utgangen av 3. kvartal 2018. Aksjeprise­n gikk ned fra 1,54 kroner til 1,23 kroner i løpet av siste kvartal i fjor.

 ??  ?? Det såkalte Fabricom-bygget i Kanalslett­a på Forus må skifte navn.
Det såkalte Fabricom-bygget i Kanalslett­a på Forus må skifte navn.
 ??  ?? Mikal Løvik fra Randaberg skal fortsette som konserndir­ektør i Endúr Energy Solutions.
Mikal Løvik fra Randaberg skal fortsette som konserndir­ektør i Endúr Energy Solutions.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway