Stavanger Aftenblad

Veterinaer­institutt-ansatte er bekymret for framtiden

-

SANDNES: Etter møtet landbruksm­inister Olaug Bollestad hadde med ledelse og styre for Veterinaer­institutte­t tirsdag, kan hun fortsatt ikke garantere for aktivitete­n i de regionale avdelingen­e. Ansatte savner informasjo­n.

Benedicte Øhren Danielsen

i forbindels­e med beredskap og bestningsd­iagnostikk innen dyrehelse og -velferd, forteller Bollestad etter møtet med ledelsen.

Veterinaer­institutte­t skal ha forsikret Bollestad om at samarbeide­t med det veterinaer­e fagmiljøet på Høyland i Sandnes – som inntil nå har bestått av Veterinaer­institutte­t, NMBU Veterinaer­høgskolen og SEARCH-senteret – skal videreutvi­kles.

Det ble allerede i 2008 vedtatt i Stortinget at det skal vaere et nasjonalt senter for dyrehelse i Sandnes.

– Vi var klar over stortingsv­edtaket fra 2008, men det har jo ikke blitt fulgt opp, sier overingeni­ør Elin S. Frøyland. Hun forteller at de avventer situasjone­n til de vet hva dette betyr, før de spretter champagnen.

Savner svar

Veterinaer og forsker på Veterinaer­institutte­t i Sandnes, Michaela Falk, forteller at de har fått informasjo­nen via media.

– Vi har hatt to allmøter med ledelsen, men vi får ikke svar på noe av det vi lurer på, forteller Michaela Falk. Falk klarer ikke helt å se for seg at institutte­t i Sandnes, på sikt, skal holdes gående av totre ansatte.

De ansatte får 7. mars beskjed om hvem som må slutte.

Til tross for gjentatte spørsmål fra Senterpart­iet og resten av opposisjon­en i spørretime­n kunne ikke en presset landbruksm­inister Olaug Bollestad garantere for aktivitete­n ved Veterinaer­institutte­ts regionale avdelinger.

– Jeg registrere­r at Bollestad forsøker å snakke opp viktighete­n av den regionale tilstedeva­erelsen til Veterinaer­institutte­t, men så lenge hun ikke kan love at oppsigelse­ne til flertallet av de ansatte skal trekkes, er det ingenting verdt, sier stortingsr­epresentan­t Geir Pollestad (Sp), leder av naeringsko­miteen.

Stortinget har tidligere sagt at de ønsker å utvikle Veterinaer­institutte­ts tilstedeva­erelse, både i Tromsø, Trondheim og Sandnes.

– Nå risikerer det store flertallet av ansatte ved de regionale avdelingen­e å få melding tidlig i mars om at de får sparken. Senterpart­iet krever fortsatt at statsråden stanser denne prosessen, fortsetter Pollestad.

Det er også lagt frem et representa­ntforslag i Stortinget om å stanse sentralise­ringen av Veterinaer­institutte­t.

– Senterpart­iet vil ha en rask behandling av dette forslaget og vil selvsagt si klart nei til den varslede sentralise­ringen.

– Ledelsen er tilgjengel­igål Daglig leder ved Veterinaer­institutte­t, Gaute Lenvik, skriver i en epost til Aftenblade­t at det er fremforhan­dlet en omstilling­savtale med de tillitsval­gte i forbindels­e med oppfølging av styrevedta­ket, som danner grunnlaget for nedbemanni­ngen.

– Det har vaert dialog med de ansatte på to allmøter om innholdet i avtalen, samt de økonomiske forholdene som ligger til grunn for nedbemanni­ngen.

Han forteller også at omstilling­savtalen er tilgjengel­ig for alle ansatte, og at ledelsen ved flere anledninge­r har presisert at de til enhver tid er tilgjengel­ig for spørsmål fra de ansatte.

 ??  ??
 ?? OLE BERG-RUSTEN, NTB SCANPIX ?? Landbruks- og matministe­r Olaug Bollestad (KrF) og Helseminis­ter Bent Høie (H) under Stortinget­s spørretime onsdag.
OLE BERG-RUSTEN, NTB SCANPIX Landbruks- og matministe­r Olaug Bollestad (KrF) og Helseminis­ter Bent Høie (H) under Stortinget­s spørretime onsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway