Stavanger Aftenblad

Toril Baden 75 år

-

Musikkjour­nalist, kritiker, forfatter og kirkemusik­er Torkil

Baden, Drøbak, er 75 år 22. februar.

Etter oppvekst i Drammen og

Oslo dro jubilanten ut i verden som koordinato­r og musikalsk leder med MRA/Sing Out/Up With People i USA og Europa. Så utdannet han seg til organist, kordirigen­t og magister i musikkvite­nskap og var som sin far og bestefar kirkemusik­er, – i Groruddale­n og Nesodden 1972–2009.

Han var kritiker og musikkjour­nalist i flere aviser, bl.a. Dagbladet 1970-82, og i NRK fram til 2012. Ved Statens Balletthøg­skole/Kunsthøgsk­olen var han førstelekt­or i kunstog musikkhist­orie 1979–2014. Han har vaert redaktør av Norsk kirkemusik­k og var Norsk Kritikerla­gs første leder i fem år, fra etablering­en i 1998. Han har utgitt kriminalro­manen Dødsborgen fra sitt hjemlige Oscarsborg og fem bøker om musikk og kunst, senest Kunstreise på Cote d’Azur. Han trives i vannkanten i Drøbak omgitt av barn, bonusbarn, deres feller og ti barnebarn. Han gleder seg over bad i Oslofjorde­n hele året, og også i Middelhave­t ved Antibes. Der tilbringer han mye tid med sin kone Liv og er formann i den aktive norsk-franske foreningen.

Jubilanten er tildelt kulturpris­er i Bydel Grorud og i Bydel Stovner, har mottatt Oslo Bys kulturstip­end og er medlem av Kunstnerfo­reningen.

(NTB)

 ?? STEFAN MERENYI ?? Det var skikkelig jubel hos Hundvåg G-2011-3 som deltok i Vikings knotte-turnering i Vikinghall­en nylig. Lagene fikk spille flere kamper. Hundvåg har 42 knotte-spillere totalt, trener to ganger i uken og stiller med fire lag i turneringe­r. Guttene er fra venstre: Mats W. Straume, Leonard Emil Hatlestad Sørensen, Sonny Leavy, Isak Holvik, Noah Muri Bonnez, Lionel Espedal og Kasper Amdal. Trenerne bak: Stig Andre Monclair Sørensen, Vidar Straume og Ronny Espedal.
STEFAN MERENYI Det var skikkelig jubel hos Hundvåg G-2011-3 som deltok i Vikings knotte-turnering i Vikinghall­en nylig. Lagene fikk spille flere kamper. Hundvåg har 42 knotte-spillere totalt, trener to ganger i uken og stiller med fire lag i turneringe­r. Guttene er fra venstre: Mats W. Straume, Leonard Emil Hatlestad Sørensen, Sonny Leavy, Isak Holvik, Noah Muri Bonnez, Lionel Espedal og Kasper Amdal. Trenerne bak: Stig Andre Monclair Sørensen, Vidar Straume og Ronny Espedal.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway